Strahinja Blažić pobednik trećeg festivala „Dani Danila Lazovića“ u Priboju

DOGAĐAJI, POZORIŠTE, UMETNOST  
Strahinja Blažić pobednik trećeg festivala „Dani Danila Lazovića“ u Priboju

SJAJNE VESTI IZ PRIBOJA

U Priboju je održan treći po redu festival „Dani Danila Lazovića“. Festival je održan pod pokroviteljstvom opštine PribojDomu kulture „Pivo Karamatijević“, koji je trajao od 5. do 7. novembra. Ova tradicionalna manifestacija posvećena je uspomeni na velikana, slavnog glumca Danila Lazovića.

Festival je završen u subotu 7.novembra, a titulu pobednika manifestacije pokupio je Strahinja Blažić. Strahinja je inače student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Stručnom žiriju i publici se predstavilo ukupno jedanaest takmičara. Svi takmičari su ujedno i studenti glume iz okolnih zemalja i to iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore kao iz Srbije. Sastav žirija, ove godine, sačinjavala su velika lica sa glumačke scene a to su: Radovan Knežević predsednik žirija i profesor Fakulteta dramskih umetnosti, Ivan Bosiljčić glumac Narodnog pozorišta, Slobodan Ćustić upravnik Beogradskog dramskog pozorišta, Milica Janketić glumica i prošlogodišnja pobednica i Jelena Lazović ispred porodice Lazović.

Ove godine obezbeđena je nagrada od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti kao i „Povelja Dani Danila Lazovića“. Po ocenama žirija nagrada je pripala Strahinji Blažiću.
Na završnoj večeri publika je imala priliku da gleda i sluša glumca Ivana Bosiljčića, umetnicu Svetlanu Stević i pobednicu drugog Internet konkursa u govorenju poezije Milicu Ožegović.

Kao što je i predhodno najavljeno, ovaj trodnevni festival je otvoren izložbom novinskih članaka posvećenih karijeri Danila Lazovića. Potom je odigrana predstava „Zasluženi odmor“ Amaterske pozorišne scene. Publika je takođe mogla da vidi i izložbu „Čuvari Podrinja“ autora Dragiše Milosavljevića.
Posebnost ovog festivala je bio program „Danilu u čast“ u kome su učestvovali glumci Beogradskog dramskog pozorišta Vesna Čipčić, Slobodan Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, domaćin festivala Mihailo Laptošević. Ove godine domaćin programa „Danilu u čast“ bio je glumac Miodrag Krstović.

Publika je svakako mogla da uživa u ovom trodnevnom festivalu. Nadamo se da će iduće godine festival biti još posećeniji i da će probuditi veće interesovanje među mladim talentima glume.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login