Novak Đoković četvrti put igrač godine!

TENIS  
Novak Đoković četvrti put igrač godine!

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Kralj „belog sporta“ ove godine je srpski teniser Novak Đoković. A ko bi drugi mogao biti?

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP),  nije se ni ove godine mnogo dvoumila kome dodeliti nagradu. Pripala je po četvrti put, a drugu godinu zaredom, teniseru koji igra atomski tenis, igraču koji svoje protivnike dovodi do očaja. Teniser koji je i fizički i psihički dominantan u odnosu na svoje protivnike, teniser donator i humanitarac, teniser koji iznad svega voli svoju zemlju i za koju se bori i na terenu i na drugim poljima. Ukratko rečeno to je naš NOLE!

Đoković se na prvom mestu ATP liste nalazi od 7. jula 2014. godine.
Ovo je njegova najuspešnija sezona, sezona trijumfa na 9 najvažnijh turnira. Istina nedostaje Rolan Garos, koji mu je izmakao ove godine, da bi kolekcija bila upotpunjena, ali igraće Nole tenis još dugo!

Impresivna godina:

Osvojio je Novak tri grend slem titule: Australijan open, Vimbldon i US open.
Pa šest turnira iz masters kategorije: Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim, Šangaj i Pariz.

Obarao je i rekorde: rekord od 24 uzastopno osvojena seta podigao je na 29 setova. Šesta titula za Đokovića na Masters turnirima ove sezone, 26 ukupno, što je novi rekord u svetu tenisa.
Nedostaju mu još dve pobede do magične brojke od 80 pobeda u jednoj godini. Impozantne brojke!

A sve će to imati prilike da overi osvajanjem završnog mastersa koji počinje u nedelju u Londonu.

Nagrada će biti dodeljena i Švajcaracu Rodžeru Federeru. Priznanje „Stefan Edberg“ za fer i sportsko ponašanje, po 11. put pripašće nekadašnjem „broju 1“. A, kao ljubitelj navijača i najpopularniji teniser sveta dobiće nagradu „Favorit navijača“, po 13. put uzastopno.

Najbolji dubl sveta braća Bob i Majk Brajan iz SAD zahvaljujuću svojoj fondaciji proglašeni su za humanitarce godine, te im tako pripada nagrada „Artur Eš“.

Koliko je Nole dominantan govori činjenica da kao prvoplasirani ima 15.285 bodova, a Britanac Endi Marej kao drugoplasirani ima „samo“ 8.470 bodova. Prednost koja će dugo vremena biti nedostižna.

Đoković koji suvereno drži prvo mesto ATP liste, 2. novembra je prestigao Džona Mekinroa koji je 170 neprekidnih nedjelja proveo kao broj 1. Ide Nole u lov na Konorsa koji je 268 nedelja proveo na prvom mestu, pa Lendla 270, Samprasa 286 i ostaje mu Švajcarac Federer koji je sa 302 rekorder po broju provedenih nedelja na prvom mestu.

Nole nadamo se da ćeš biti još dugo „broj 1“ i da ćeš uspeti pomeriti rekord Konorsa, a onda, put do apsolutnog vladara tenisa biće mnogo lakši.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login