Crvena Zvezda pobedila veliki Bajern u Minhenu

KOŠARKA  
Crvena Zvezda pobedila veliki Bajern u Minhenu

SJAJNE VESTI IZ NEMAČKE

Veliki uspeh našeg šampiona u Minenu. Meč između Bajerna i Crvene Zvezde je pokazao da još ništa nije gotovo. Uspeli su crveno-beli da otvore vrata do pola za prolaz u fazu Top 16, i sada su šanse mnogo realnije.
U petom kolu Evrolige Crvena Zvezda je na gostovanju u Minhenu pobedila Bajern sa 90:79 (19:19, 19:24, 25:23 i 27:13). Sada Crvena Zvezda i Bajern se nalaze na deobi četvrtog mesta sa po dve pobede i tri poraza. Posle ove velike pobede crveno-beli idu na gostovanje u Strazbur gde bi pobeda protiv istoimene ekipe širom otvorila vrata za dalje takmičenje.

TOK MEČA
Pre početka utakmice Zvezda je uknjižila samo jednu pobedu i tri vezana poraza, pa su im šanse u uspeh svedene na minimum. Kada se tome doda još da trener Radonjć nije mogao da računa na igrače Mekela i Lazića svi su videli sigurnu pobedu Bavaraca. Crveno-beli su istrčali na teren sa željom da pruže dostojan otpor protivniku, potajno se nadajući da mogu doći do pobede i uhvatiti priključak za plasman u Top 16 fazu.

#Prva četvrtina#
Odlično su u početku utakmice Cirbes i Miler sarađivali i bili nepremostiva prepreka Bavarcima, pa je već u 6. minuti Zvezda imala rezultatsku prednost 13:5, pa se prednost povećava na 17:8. Pokušavao je strateg Bajerna Pešić da brzim promenama igrača prekine dobru seriju naše ekipe i to mu polazi za rukom. Bajern je mini serijom od 5:0 uspeo da uhvati priključak pa je u 8. minuti 17:13. Zvezdini igrači su potpuno van ritma igre, a to koriste igrači Bajerna serijom 11:0 prvi put dolaze u vođstvo. Njihov niz prekinuo je Cirbes za kraj prve deonice pa na prvoj pauzi rezultat je 19:19.

#Druge četvrtina#
Početak druge četvrtine je u znaku Štimca. Razigrao se protiv svoje bivše ekipe niže pogotke i u 11. minutu opipljiva prednost 25:19. U tim trenutcima samo je on pogađao koš, dok su drugi igrači zatajili. Igrači Bajerna koriste uspavanost ostatka ekipe, te smanjuju prednost, a u 15. minutu Bajern ponovo vodi efektnim zakucavanjem Tejlora 31:29. Bavarce služi šut i za tri poena već iz 10 pokušaja poentiraju 6 puta što im omogućava povećanje prednosti, a uz to i loš period igre crveno-beljh rezultira prednošću Bavaraca u 19. minutu 34:40. Prednost je zadržana do poluvremena 38:43.

#Treća četvrtina#
Krenuo je drugi deo igre i u tim momentima se razmišljalo da će Bajern zadržati prednost i rutinski odraditi ostatak meča. Utakmica je išla u tom smeru, održavana je rezultatska prednost od 2-3 koša, a onda je blesnuo Nikola Rebić koji se svojom borbenošću napravio seriju 7:0, pogodio trojku, ukrao loptu i položio u koš za vođstvo 55:53. Ipak na kraju treće četvrtine Bajern ima prednost od tri koča 63:66.

#Četvrta četvrtina#
Ulazimo u poslednjih 10 minuta igre u kojoj se sve stavlja na jednu kartu na pobedu. Kontra Zvezde poeni za Cirbesa, nakon toga sledi trojka Rebića i Zvezda opet vodi 68:66. Probudila se nada da se može doći do pobede, ali se Bavarci ne predaju. Smenjuju se ekipe u vođstvu da bi u 36. minutu Štimac briljirao. Pogodio uz faul Tejlora, a potom i dodatno bacanje što je Zvezdi donelo plus 4 koša 77:73. Ne žele momci trenera Radonjića da ispuste prednost pa u 39. minutu, samo nešto više od minuta do kraja utakmice, dolaze do velike prednosti 86:77. Sad je pitanje pobednika rešeno i konačnih 90:79 pokazuje da je sve moguće. Ovom velikom pobedom ekipa crveno-belih ravnopravno ulazi u završnicu borbe u svojoj grupi. Kolike su šanse da uđemo kao četvrti saznaćemo posle meča u Srazburu, jer pobeda u tom meču mnogo rešava.

Kod ekipe crveno-belih najzaslužniji za trijumf su Kvinsi Miler koji je postigao 22 poena, Vladimir Štimac je postigao 18 koševa a Marko Simonović je uknjižio 15 poena.

Rekorder Stefan Jović imao je 19 asistentcija:

Najefikasniji i najbolji igrač kod Bavaraca bio je Duško Savanović sa 19 postignutih poena, a solidnu partiju pružio je Džon Brajant koji se 12 puta upisao u strelce.

BRAVO ZVEZDO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login