Rodžer Federer bolji od Novaka u drugom kolu završnog mastersa u Londonu

TENIS  
Rodžer Federer bolji od Novaka u drugom kolu završnog mastersa u Londonu

SJAJNE VESTI ZA RODŽERA FEDERERA

U drugom kolu završnog masters turnira u Londonu, Rodžer Federer je pobedio Novaka Đokovića rezultatom 2:0, a po setovima 7:5 i 6:2. Ponovo je Federer stekao prednost u međusobnim susretima 22:21. Novak je u situaciji da mora pobediti Berdiha da bi si osigurao polufinale. Nadamo se da mu je ovo samo jedan loše odigran meč i da će u sledećem biti onaj pravi Đoković na terenu.

TOK MEČA
Drugo kolo završnog Masters turnira u Londonu, večeras nam donosi, nadamo se vrhunski meč. A šta bi drugo mogli i očekivati u meču starih znanaca, Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Teniseri koji igraju vrhunski tenis, čiji su mečevi puni neizvesnosti i koji unapred znaju svaki potez svog protivnika.
Odigrali su do sada 43 meča a trenutni skor je nerešen 21:21, a Novak će večeras pokušati da prvi put stekne prednost u međusobnim susretima. U ovoj godini Đoković je slavio četiri puta i pretrpeo dva poraza.

#Prvi set#
Meč je počeo servisom Švajcarca i već na prvoj loptici traži se pomoć „oka sokolovog“. To samo dokazuje da će meč biti neizvestan i zanimljiv. Dolazi Novak do prve brejk lopte, ali je Rodžer spašava kik servisom. Đus. Sa „as“ servisom Federer rešava prvi gem 0:1. Uzvraća Novak osvajanjem svog gema sigurnom igrom. Tri dobra servisa uz dva as poena i prvom duplom greškom Švajcarac ponovo pravi prednost 1:2. Dobri servisi donose prednost Đokoviću 40:0, potpuno je kontrolisao igru i jedinu grešku napravio je kada je lopticu poslao u aut, gem za 2:2. Sledi rutinski gem koji Švajcarac brzo rešava i rezultat je 2:3. Šesti gem je nadmudrivanje gde se vidi kvalitet obojice igrača i uz grešku Federera koji šalje loptu u aut 3:3.
Tek u osmom gemu Novak ne dozvoljava protivniku ni poen i rešava gem sevis vinerom 4:4. Odmah istom merom uzvraća Federer zahvaljujući svom dobrom servisu i greškama našeg igrača 4:5. Sledi gem u kojem Đoković servira za ostanak u prvom setu. Brzo dolazi do 40:15, pravi svoju prvu duplu grešku, ali mu Švajcarac pomaže šalje lopticu u aut 5:5. Jedanaesti gem potpuno pripada Federeru. Novak pravi greške i dozvoljava prednost protivniku 0:40 koji dobrim servisom rešava 5:6 i ima osiguran taj-brejk. Ponovo je Novak prisiljen da se „vadi“ u gemu dobrih servisa i izvanrednih vraćanja. Ipak Novak pravi grešku i Rodžer ima prvu set loptu, koju Nole spašava. Ponovo pravi grešku loše procenjenom loptom druga set loptica kojom Švajcarac rešava i gem i set 5:7 i 0:1.

#Drugi set#
Počinje drugi set, ali ne onako kako smo priželjkivali. Osetio je Rodžer da je Đoković u igračkoj krizi, lagano dobija svoj gem i već u sledećem gemu pravi drugi brejk za redom rezultat 0:2. Da li je ovo Đokovićev kraj pre vremena saznaćemo vrlo brzo. Ali kad je najteže Novak se skoncentriše, pokazuje da još nije gotovo, uspeva da napravi ribrejk i vrati gem. Usledila je brza overa brejka i uspeva da izjednači na 2:2. Neumoljiv je Švajcarac  koji vrlo brzo rešava svoj gemi poveo je 2:3. Taman kada smo se ponadali da se Đoković vratio u meč, opet problemi. Novak pravi i previše grešaka što omogućava da Federer ima nove dve brejk lopte i koju uz pomoć mrežice odmah koristi 2:4.
Da li je realno očekivati da Đoković uzvrati ribrejkom. Da je neki drugi igrač na suprotnoj strani terena bilo bi realno. Ali „stari lisac“ ne propušta svoju šansu, sledi rutinska igra i lagano prednost se povećava 2:5. Novak se opet mora „vaditi“. Definitivno ovo nije njegovo veče, osetio je to Švajcarac koji ne ispušta svoju šansu. Velikih 2:0 po setovima 7:5 i 6:2.

ČESTITKE FEDERERU, A NOLETU ŽELIMO OSVAJANJE OVOG TURNIRA!
NAPRED NOLE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login