Vaterpolisti Srbije pobedili Španiju u triler završnici

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije pobedili Španiju u triler završnici

SJAJNE VESTI DONOSE VATERPOLISTI SRBIJE

Vaterpolisti Srbije su ostvarili još jednu pobedu. „Delfini“ su u drugom kolu B grupe vaterpolo Svetske lige u uzbudljivoj završnici savladali reprezentaciju Španije sa 13:12, po četvrtinama 3:1, 4:3, 2:4 i 4:4.

Kao i prošlog puta, tako i ovaj put u bazenu je bila podmlađena ekipa Srbije. Nastup bez Gocića, Nikića, Rističevića, Subotića i povređenog Mitrovića i pobeda protiv jakog protivnika su dokaz da se za budućnost vaterpola ne moramo plašiti.

Nakon dve i po godine vaterpolo reprezentacija Srbije ponovo igra svoj meč u Novom Sadu. Znali su to Novosađani uzvratiti. Tribine SPENS-a su bile popunjene, oko 1.200 gledalaca došlo je da uživa u igri i navija za svoju reprezentaciju.

TOK MEČA

Početak meča je obećavao mnogo bolju, agresivniju i sigurniju igru od prošle kada smo se mučili sa Francuzima. Prvu četvrtinu smo rešili dosta lako 3:1. Popravljaju Španci svoju igru, unose rezultatsku neizvesnost, ali uspeli smo zadržati prednost. Na poluvreme odlazimo sa tri gola „viška“ 7:4, što bi trebala biti sigurna zaliha da meč privedemo kraju i pobedimo.
Drugo poluvreme kreće sa još jednim našim golom. Taman kada smo se ponadali u sigurnu pobedu, počinju problemi. Naši igrači deluju opušteno, uljuljani u prednost četiri gola, što protivnici kažnjavaju i prave 4:1 pa je naša prednost istopljena na 9:8. Ipak završnica će odlučiti kome će pripasti pobeda. Ona je neizvesna i ravnopravna, pa reprezentacija Španije  pred kraj meča uspeva izjednačiti na 12:12. Igrala se poslednji minut meča kada je Strahinja Rašović postigao gol i doneo nam prednost. Sreća nas nije napustila jer u svom poslednjem napadu na utakmici Španci pogađaju stativu. Na kraju 13:12, tesna ali ipak zaslužena pobeda. Naša reprezentacija je imala veliku pomoć i podršku navijača sa tribina velelepnog SPENS-a, koji nisu štedeli ni grla ni dlanove.

U sledećoj utakmici naše grupe idemo na gostovanje Crnoj Gori gde bi i sa bodom bili zadovoljni.
Ovo će biti poslednja utakmica pred start Evropskog prvenstva koje će se održati u Beogradu. Naši „delfini“ brane zlato sa poslednjeg šampionata održanog u Budimpešti.

Drugi meč u našoj grupi između Francuske i Crne Gore je odložen zbog terorističkih napada u toj zemlji. Sa ovom pobedom nalazimo se na prvom mestu u grupi sa osvojenih maksimalnih 6 bodova.

BRAVO DELFINI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login