Nikola Jokić briljirao na utakmici protiv San Antonia

KOŠARKA  
Nikola Jokić briljirao na utakmici protiv San Antonia

SJAJNE VESTI DONOSI NIKOLA JOKIĆ

Konačno je srpski reprezentativac Nikola Jokić uspeo da pokaže svoje umeće. U sjajno odigranom meču protiv San Antonija uspeo je da ostvari učinak od 23 poena uz 12 uspešnih skokova i tako ostvario svoj prvi „dabl-dabl“ u NBG ligi.

U meču gde je njegova ekipa Denvera doživela poraz od 109:98 on je pružio do sada najbolju igru. Iako je meč počeo sa klupe, već svojim prvim ulaskom na teren najavio je dobru igru. Protiv sebe je imao igrače jedne od najjačih NBA ekipa, i to mu je dalo ogroman motiv da se dokaže. Ne samo sebi, dokazao je svom treneru i stručnom štabu ekipe, da je igrač koji je sposoban za nadmetanje protiv najjačih protivnikau NBA ligi.

Njegov učinak na utakmici je izvanredan – postigao je 23 poena, od 12 pokušaja za dva poena 7 puta je bio precizan. Imao je i jedan pokušaj za tri poena i to uspešan, i to mu je prva trojka u NBA ligi. Bio je i neverovatno precizan sa linije slobodnih bacanja 6 pokušaja i svih 6 realizovanih, 100 odsto. Napravio je i tri blokade protivničkim igračima i uspeo je da im „ukrade“ 2 dve lopte. Za 32 minuta provedena na terenu zabeležio je 12 uspešnih skokova, najviše u svom timu. To je to, „dabl-dabl“ učinak. Čestitamo!

Koliko su zadovoljni njegovom igrom najbolje govori izjava njegovog trenera Majkla Melouna:

„Nisam siguran da li je on uopšte bio svestan ko su ti momci protiv kojih igra, što je možda bila i dobra stvar. Na prethodnom meču nije igrao iz tehničkih razloga, ali je zato protiv Spursa bio fantastičan“.

Verujemo da je ovom igrom sebi obezbedio veću minutažu na terenu, i da će se iz meča u meč kraj njegovog imena stajati „dabl-dabl“ učinak.

U njegovoj ekipi su se istakli Kenet Farid i Geri Heris sa po 15 poena. A pobedničku ekipu San Antonija su predvodili Toni Parker sa 25 poena i Kavai Lenard sa 20 poena,

U ovom meču za protivnika je trebao imati Bobana Marjanovića, koji u poslednjim mečevima njegove ekipe ne izlazi na teren. Tako je bilo i u ovoj utakmici, a šta je pravi razlog nije nam poznato.

Pogledajte učinak Nikole Jokića:

BRAVO NIKOLA!
SAMO NAPRED!

SJAJNO!