„UČIM + ZNAM = VREDIM“

OBRAZOVANJE, ZANIMLJIVOSTI  
„UČIM + ZNAM = VREDIM“

U životu postoji izreka „koliko znaš toliko i vrediš“, a da bi znao moraš da učiš, ali ne samo da se obrazuješ kroz nastavu već moraš da savladaš i „životnu školu“. Ona je mnogo teža, jer čovek treba da nauči kako da izgradi odnos sa ostalima u sredini u kojoj živi. Kada savladaš obe škole onda ćeš znati koliko te društvo poštuje i ceni, znaćeš da VREDIŠ! Čitav naš život je škola, dok živimo mi UČIMO! Tu stičemo razna znanja iz obrazovanja i iz života, da se znamo pravilno postaviti u traženom trenutku, dakle ZNAM!

Zato su u Novom Sadu pokrenuli projekat „UČIM + ZNAM = VREDIM“, da bi se na neki način odužili zaslužnim za postignute uspehe. Prvenstveno onima koji su sa svojim znanjem postigli uspeh i proslavili svoj grad. Ovim projektom će se promovisati učenici koji su ostvarili najveće uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima za srednje škole, odnosno na republičkim takmičenjima za osnovne škole tokom školske godine 2014/2015.

Na Đurđice (slavu grada), istaknuti su bilbordi na kojima građani mogu da prepoznaju svoje mlade sugrađane. Postavljene su fotografije učenika koji su postigli zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.
Od prijavljenih kandidata na konkurs, stručni žiri je odabrao njih 20 čije će se fotografije naći na bilbordima. Pomenućemo neke: Grupa učenika OŠ „Žarko Zrenjanin“ koji su osvojili 1. mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi, Maja Stepanov iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koja je pobedila na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, pa Stefan Velja iz iste škole za osvojeno 1. mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi. Tu je i lutkarska grupa „Zvezdice“ sa osvojenim 1. mestom na Republičkom takmičenju lutkarskih predstava. To su samo neki od zaslužnih i pobedničkih takmičara. Svi će oni naći svoje mesto i biti na najbolji način predstavljeni javnosti.

Projekat je urađen u saradnji sa pedagozima svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada. U tom poslu aktivnu podršku su im pružili Gradonačelnik Novog Sada, Gradska uprava za obrazovanje, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj i drugih nadležnih institucija,

Akciju je realizovalo novosadsko Udruženje za promociju društvene odgovornosti. Oni su najviše zaslužni za ovaj poduhvat jer sada možemo videti najbolje među najboljim učenicima Novog Sada na bilbordima postavljenim na novosadskim ulicama kao i na njihovom FB profilu.

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "„UČIM + ZNAM = VREDIM“"

  1. Pingback: Bilbordi u Vojvodini ulepšani najboljim đacima - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login