„Srpski ekspres“ pobedio velikog Nadala i ušao u finale završnog mastersa u Londonu

TENIS  
„Srpski ekspres“ pobedio velikog Nadala i ušao u finale završnog mastersa u Londonu

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Sjajni Novak Đoković protutnjao je kroz polufinale i savladao svog dudogodišnjeg rivala i poznanina Rafeale Nadala. Ovaj meč trajao je sat vremena i 20 minuta, a Novak ga je realizovao sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:3. U ovom trenutku Novak je izjednačio mđusobni skor sa Rafaelom na 23:23. U finalu će se sastati, sutra od 19h, sa boljim iz meča Federer – Vavrinka.

TOK MEČA
Polufinalu završnog Mastersa u Londonu, a prvi polufinalni meč igraju Novak Đoković i Rafael Nadal. Po 46. put će odmeriti snage na terenu uz trenutni skor 23:22 u korist Španca.
Može li Novak danas da pobedi Nadala koji je u usponu forme? Za pobedu biće mu potrebna mnogo bolja igra nego protiv Berdiha, a da ne spominjemo meč sa Federerom. Mi smo sigurni da to može, jer ipak on je trenutno najbolji teniser na planeti. A u finalu pobednika ovog meča čeka Švajcarac, ali koji? To ćemo saznati večeras posle meča Federer – Vavrinka.

#Prvi set#
Novak optvara meč početnim servis gemom. Kao što se i predpostavljalo meč je krenuo u nadmetanju dobrih razmena udaraca. Novak je uspeo da nadmudri Nadala u prvom gemu. Španac je u problemima jer još uvek ne može da uhvati ritam, a Đokovića služe viner udarci. Dolazi Nole na servis Španca do tri brejk prilike i odmah prvu koristi, brejk za 2:0. Slede dva gema u kojima su oba igrača uspešna – 3:1. Peti gem je pripao našem igraču u predivno i savršeno izvedenom lobu, dovoljno za 4:1. Posle mnogo grešaka u ovom gemu koje je napravio Đoković, Nadal smanjuje na 4:2. Ekspresno je Novak rešio novi gem, uz dva „as“ poena, pa je ukupno nanizao 4 „as“ poena do sada – 5:2. Nadal će servirati za ostanak u setu. A kako je odservirao, skoro savršeno i potpuno sigurno ne dozvolivši protivniku ni poen, rezultat 5:3. Na redu je naš igrač da odservira za set. Novak je apsolutno siguran i nadmoćan protiv „kralja šljake“. Nole dolazi do dve set lopte i prvu overava 6:3 i 1.0 u setovima. U ovom setu Novak je imao 14 vinera, pa neka tako bude i u drugom setu.

#Drugi set#
Nadal počinje drugi set. Gem u kojem gledamo neizvestan rezultat, a ujedno i prvi gem na meču koji će se rešiti na razliku. Nismo dugo čekali jer sa dva sigurna poena Nadal rešava gem u svoju korist. Neumoljivi Nole ponovo sa „nulom“ rešava svoj servis gem – 1:1. Sve je sigurniji Španac na svom servis gemu i dosta lako rešava i ovaj gem u svoju korist. Kakav će biti odgovor Đokovića saznaćemo ubrzo. Usledio je ekspresan odgovor ponovo sa „nulom“ – 2:2. Krenuo je Nadal silovito u ovaj gem „as“ poenom, a onda pravi tri greške za redom pa Novak ima dve brejk prilike. Prva je propuštena ali ne i druga, Rafa šalje lopticu u aut – brejk za 3:2. Overava brejk sa samo jednim izgubljenim poenom 4:2. Vidi se na licu Nadala nezadovoljstvo ovakvom igrom kao da je izgubio volju ili je umor u pitanju. Ipak pomaže mu Novak koji pravi neiznuđene greške pa je rezultat 4:3. Osmi gem drugog seta pripada svetskom „broj 1“. Iako ga u ovom gemu nije služio prvi servis on ga je rešio u svoju korist 5:3. Nadal će servirati za ostanak u meču.   Završetak meča u stilu dvojice velemajstora tenisa. U ovom gemu smo gledali najbolji tenis, bilo je prefinjenih udaraca dva fenomenalna lob udarca i nakon sat i 18 minuta prva meč lopta za našeg tenisera. Ne propušta Đoković ovu priliku, ponovo 6:3 i konačnih 2:0.

Pogledajte najinteresantnije detalje meča:

U finalu ugostiće jednog Švajcarca, nije važno kojeg. Đoković je pokazao da je izgubljeni meč protiv Federera „daleka prošlost“.

NAPRED NOLE! BRAVO!
SREĆNO U FINALU!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login