U ponedeljak 23. novembra počinje izgradnja novog mosta na Dičini

UREĐENJE SELA  
U ponedeljak 23. novembra počinje izgradnja novog mosta na Dičini

SJAJNE VESTI IZ SELA BRĐANI

Konačno će meštani sela Brđani u gornjomilanovačkoj opštini dobiti novi most preko reke Dičine.
Radovi na izgradnji novog mosta počeće u ponedeljak, 23. novembra, a rok za njihov završetak planiran je za 60 dana.

Nakon velikih poplava u maju 2014. godine most je teško oštećen. Tada je planirano da se što pre uradi sanacija mosta koji se koristi za potrebe izgradnje Koridora 11. Dok se čekalo na potrebnu dokumentaciju na osnovu koje bi se pristupilo saniranju most, došlo je do novih oštećenja na mostu. Odlučeno je da se izgradi novi most jer saniranje starog mosta više nije bilo moguće.

Opština Gornji Milanovac u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja obezbedila je finansijska sredstva za izgradnju mosta iz Fonda solidarnosti Evropske unije. Osim finansijskih sredstava neophodna je i projektna dokumentacija za izgradnju novog mosta, a nju je obezbedio Saobraćajni institut „CIP“.

Objavljen je konkurs za izvođača radova i na kraju je izabrano preduzeće „Meta Balkan“, koje će biti na čelu grupe izvođača. Osim tog preduzeća radove će izvoditi „Intramont“ i „GP Kompresor ING“, oba preduzeća iz Valjeva i beogradski „GIP Konstruktor“. Sva ova preduzeća imaju veliko iskustvo na sličnim projektima u našoj zemlji, a pre svega u valjevskom kraju gde su nakon poplava u 2014. godini izgradili više mostova.

Predmet ugovora, čija vrednost iznosi 20.641.643,00 dinara bez PDV-a, je izgradnja potpuno novog mosta preko reke Dičine na lokalnom putu u selu Brđani. Lokacija je ista samo što će stari most, kao i betonski stubovi ili temelji biti demontirani i srušeni i na tom mestu napravljen nov armirano-betonski most.

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković izrazio je očekivanje da će izvođač maksimalno iskoristiti pogodne vremenske prilike i intenziviranjem radova završiti izgradnju mosta i pre ugovorenog roka, i zahvalio se meštanima Brđana na strpljenju i razumevanju.

Nadamo se da će za 60 dana meštani Brđana prelaziti preko novog mosta.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login