Nikola Jokić sve zapaženiji u NBA ligi

KOŠARKA  
Nikola Jokić sve zapaženiji u NBA ligi

Došlo je i njegovih „pet minuta“, Nikola Jokić pruža sve zapaženije nastupe sa dobrim partijama u NBA ligi.
Iako njegovoj ekipi, Denver, ne cvetaju ruže naš mladi reprezentativni centar se dokazuje i postaje startni centar svoje ekipe. I minutaža na terenu pokazuje da su u rukovodstvu Denvera zadovoljni njegovim učinkom. Ovaj put za protivnika su imali LA Kliperse i doživeli su ubedljiv poraz 94:111. Nikola je na terenu proveo 24 minuta i pružio dobru partiju. Za to vreme provedeno na terenu postigao je 16 poena uz šest skokova. Tome treba dodati dve uspešne asistencije i jednu blokadu, više nego solidno. Nadvisio ga je u njegovoj ekipi samo Danilo Galinari sa 20 koševa.

Reči pohvale i zadovoljstva njegovom igrom stižu i od njegovog trenera Majkla Melouna:

„Nisam ni u snovima očekivao da će mi Nikola Jokić biti startni centar na 14 utakmica ove sezone. Ali on je to zaslužio. On je momak koji je nosio roze dres i igao u Jadranskoj ligi prošle godine. Sada je u NBA, igra u prvoj petorci i radi dobre stvari“.

U ovom kolu izostala je igra Nemanje Bjelice zbog obnovljene povrede kolena. Pokušaji lekara da ga osposobe za meč nije donelo rezultate. Njegova Minesota je slavila pobedu protiv već sada ausajdera u NBA ligi Filadelfije sa 100:95. Minesota je slavila zahvaljujući odličnoj partiji Kanađina Endrua Viginsa, koji je postigao 32 poena.

Bobanov San Antonio je bez većih problema nadigrao Finiks sa 98:84. Boban Marjanović je u prvoj četvrtini na parketu proveo pet minuta. Uspeo je da za to vreme postigne dva poena i jednu uhvaćenu loptu. Tu je i jedna uspešna blokada, ali i jedan grub faul. Akcija koja koju su odigrali on i Đinobili je bila maestralna, a posle postignutog koša dvoranom je odjekivalo „Boban, Boban“. Zasluge za pobedu San Antonija najviše pripadaju Leonardu kojim je postigao 24 poena, i Toni Parkeru koji je ubacio 20 poena.

Iako je u dosadašnjim mečevima Marjanović domio malu minutažu na terenu, uspio je da osvoji simpatije navijača i da se uklopi u ekipu i odlično funkcioniše sa saigračima. Do sada je na šest utakmica na terenu proveo svega 17 minuta.

Posle susreta, trener San Antonija Greg Popović je  na slikovit način objasnio je situaciju sa gorostasnim centrom. Uz šaljiv osmeh je izjavio:

„Želeo sam da dam Marjanoviću šansu da igra da ne bi uvenuo kao vinova loza“.

Postavljen je i novi rekord NBA lige, a  za to su zaslužni igrači Golden Stejta. Pobedom nad LA Lejkerse, ostvarili su 16 uzastopnih pobeda na startu i to je najbolji start u istoriji najjače košarkaške lige sveta.

BRAVO ZA NIKOLU JOKIĆA!
Nadamo se da će svi napi igrači dobiti šansu da startuju i da pruže fenomenalne partije.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login