Partizan pobedio AZ Alkmar sa 2:1 i najverovatnije će prezimiti u Ligi Evrope (VIDEO)

FUDBAL  
Partizan pobedio AZ Alkmar sa 2:1 i najverovatnije će prezimiti u Ligi Evrope (VIDEO)

SJAJNE VESTI IZ HOLANDIJE

Potajno smo se nadali da će naš šampion izvući povoljan rezultat u Holandiji. Crno-beli su pošli na gostovanje AZ Alkmaru sa željom da se vrate neporaženi, a bod bi bio veliki kao kuća. A kada je sudija odsvirao kraj utakmice sreći nije bilo kraja, sva tri boda „putuju“ u Beograd. Partizan je pobedio AZ Alkmar u Holandiji reyultatom 2:1.

Pobeda na vrućem terenu istina izvojevana u poslednjim minutima ima svoju težinu. Praktično Partizan je učesnik nastavka takmičenja na proleće sledeće godine. „Pomogli“ su mu i igrači Atletik Bilbaoa koji su savladali ekipu Auzburga na njihovom terenu. Crno-beli mogu i da pretrpe poraz u poslednjem kolu od Auzburga, ali ne više od tri razlike. Složićemo se da je to teško ostvarljivo. Nećemo ni da pomišljamo da su crno-beli spremni na taj luksuz, jer i bod rešava sve dileme.

Pre početka utakmice trener Drulović je odlučio da se oporavljeni Darko Brašanac nađe u startnoj postavi. Na tribinama stadiona u Holandiji bilo je i vernih navijača našeg šampiona, okupilo ih se oko 2.000 najvatrenijih grobara. I njihova podrška je velika u ovoj neizvesnoj utakmici.

Početak utakmice kao što se i očekivalo pripada domaćinu koji na sve načine želi postići pogodak. Svesni su i jedni i drugi da samo pobeda AZ Alkmaru daje šanse za nastavak takmičenja. Partizan je pokušavao da iz kontre napravi šansu za gol, ali domaćin je prvi ozbiljnije zapretio. U 14. minutu Henriksen i Van Overem tri puta šutiraju u jednom napadu i sva tri pokušaja je odbrana crno-belih izblokirala uklizavanjem. Razigrao se igrač AZ Alkmara Souza i pravi pometnju u odbrani Partizana, ali tu je i golman Kljajić koji par puta interveniše odlično. Holanđani stalno napadaju na gol Kljajića, a naši igrači nikako da se oslobode pritiska domaćina. Nova šansa za domaćina koju nije iskoristio Alireza Džahanbaš, njegov šut je otišao preko gol. Dočekali smo konačno da i Partizan zapreti preko Umarua, ali je njegov pas na kraju otišao daleko od Ninkovića. Do kraja prvog poluvremena beležimo odličan prodor Subića po levoj strani i smušenost u odbrani domaćina, lopta dolazi do Babovića koji iz odlične prilike traljavo šutira pored desne stative. Ipak prvo poluvreme je završeno bez golova 0:0.

Drugo poluvreme samo što je krenulo, igrači Partizana nisu se ni snašli a Kljajić vadi loptu iz mreže. Opet je akter Souza. Nikom od defanzivaca Partizana nije palo na pamet da startuju, ni Živković ni Ćirković koji su ga samo posmatrali i ostavili mu prostor da sjajno pogodi iz okreta gornji levi ugao 1:0. Usledio je mirniji deo igre, jer je domaćin ostvario zacrtani cilj. Prerano su se povukli čuvajući rezultat što je omogućilo crno-belim da napadaju i stvaraju šanse. U 55. minutu Ćirković je uputio šut glavom ali je golman Kutinja sigurno intervenisao. Stvaraju se šanse i Ninković je dobro centrirao sa levog krila do Abubakara Umarua. Ovaj iskusni igrač pored dvojice čuvara glavom spušta loptu u donji desni ugao za izjednačenje 1:1 u 65. minutu.

Počinje deo igre u kome svaka ekipa traži svoju šansu. AZ Alkmaru bod ništa ne znači, a crno-beli čekaju kraj zadovoljni ovim rezultatom. Bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani, ali mreže su mirovale. Mirovale su sve do dva minuta pre kraja utakmice. A onda eksplozija oduševljenja, ponovo je akter Umaru koji je prošao po levoj strani i centrirao loptu za, a koga drugog nego Andriju Živkovića koji trese mrežu za veliku pobedu. 2:1 neverovatno ali istinito. Čestitke našem šampionu.

Ovo je bio veličanstven poklon „GROBARIMA“ i svim navijačima i simatizerima kluba Partizan!
Napred CRNO-BELI!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login