Totalna dominacija! Sjajne košarkašice Srbije pobedile Luksemburg sa 94 razlike!

KOŠARKA  
Totalna dominacija! Sjajne košarkašice Srbije pobedile Luksemburg sa 94 razlike!

SJAJNE VESTI DONOSE NAŠE ŠAMPIONKE

Košarkašice Srbije su bile na gostovanju u Luksemburgu gde su igrale meč drugog kola kvalifikacija protiv reprezentacije te države. Možemo biti veoma zadovoljni jer su se naše šampionke više nego dobro „ugostile“. One su slavile pobedu sa neverovatnih 94 koša razlike 132:38 po četvrtinama 25:9, 34:10, 35:6 i 38:13.

Znalo se i pre početka meča da su nam bodovi protiv nejake reprezentacije Luksemburga obezbeđeni. Dovoljno je pogledati rezultate po četvrtinama i biće sve jasno. Samo u poslednjoj četvrtini, u periodu opuštenije igre, naše devojke su uspele postići 13 poena.

Selektor reprezentacije Marina Maljković je pružila šansu svim igračicama da se svojom igrom dokažu, a na put u Luksemburg iz opravdanih razloga nisu pošle Ana i Milica Dabović kao i Dajana Butulija – koja je imala operaciju.

Najvažnije je da su igračice od početka meča pa do kraja igrale borbeno i pružile maksimum. Mora se priznati da to nije bilo lako kada su svesne ogromne rezultatske prednosti, ali nijednog trenutka nisu dozvolile opuštanje. Iako je ova utakmica delovala kao malo jači trening naše reprezentacije, devojke su pokazale košarkašku zrelost i potvrdile da nisu slučajno šampionke. Igrano je u odbrani veoma dobro, moze e reći i besprekorno, a u napadu je sve polazilo za rukom našim igračicama. Ipak ostaje žal što pobeda nije ostvarena sa 100 koševa razlike, iako je ovo najubedljivija pobeda u istoriji naše ženske reprezentacije.

U ovoj maestralnoj pobedi najbolja je bila Sonja Petrović koja je postigla 28 poena i imala je 4 uspešne asistencije. Slede Milovanović sa ubačenih 18 koševa, i 6 skokova, Crvendakić takođe 18 koševa i 5 uspešnih skokova. Tu su Krnjić i Ajduković sa po 11 ubačenih lopti u koš. Dvocifren broj postignutih koševa imaju Topuzović 10 kao i Čađo sa istim brojem pogodaka uz napomenu da je Čađo imala i 6 uspešnih skokova. Pejdž se upisala 9 puta u listu strelaca, Uspešna je i Jovanović sa 7 postignutih koševa i 5 ukradenih lopti, kao i Mandić sa 6 koševa, 5 skokova i 4 asistencije. Po ovim podacima vidi se da su sve igračice izlazile na teren i dale doprinos u pobedi.

Sledeću utakmicu naša reprezentacija igra kao gost protiv repretentacije Ukrajine, a zatim će gostovati Nemačkoj koju smo savladali u prvom kolu sa ubedljivih 100:57. Sledeće okupljanje i pripreme naše reprezentacije za ta gostovanja je u februaru sledeće 2016. godine.

Velika borba i drama se vodila u drugoj utakmici naše grupe gde ja reprezentacija Ukrajina savladala domaćina ekipu Nemačku sa 66:64.
Na tabeli vodi reprezentacija Srbije sa dve pobede i četiri boda, koliko ima i Ukrajina, dok Nemačka i Luksemburg imaju po dva poraza. Do sledeće utakmice sa jakom reprezentacijom Ukrajine poželećemo da naše povređene igračice ozdrave, a ostale da zadrže visok nivo forme.

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Totalna dominacija! Sjajne košarkašice Srbije pobedile Luksemburg sa 94 razlike!"

  1. Pingback: Zvezda pobedila veliki Real u „Pioniru“ | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login