Prvi Novobečejski novembarfest

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM, ZANIMLJIVOSTI  
Prvi Novobečejski novembarfest

SJAJNE VESTI IZ NOVOG BEčEJA

Odlučili su Vojvođani da i oni naprave svoj prvi Novobečejski novembarfest. Ovaj Festival će trajati dva dana, a počinje danas na platou između hotela „Tiski cvet“ i Doma kulture Novi Bečej i traje do subote 28. novembra.

Ovaj festival je posebno osmišljen i predstavljaće način života vojvođanskih stanovnika, popularnih „lala“. Kao osnovica je takmičenje u spremanju nekih od specijaliteta ovog kraja. Nadmetaće se lale u spremanju omiljenog jela, čvaraka, pogačica od čvaraka i punjenju kobasica. A tu je i takmičenje u brzom jedenju kobasica pa ko će pre da pronese gajbu piva kroz prepreke i neke druge takmičarske discipline. Posetioci će biti u prilici da uživaju u vojvođanskim specijalitetima. Svima nam je je poznata gastronomska kuhinja Vojvodine: tu su kobasice, čvarci, hurke, švargle i još mnogo đakonija i sve ono što prati bogatu zimsku trpezu.

Ove godine Turistička organizacija Novog Bečeja i opština Novi Bečej su dobitnici nagrada i ne žele da „miruju“ pa na ovaj način žele da pokažu da im je nagrada opravdano dodeljena. Želja im je da njihov grad bude turistička destinacija tokom čitave godine.

„Jedna od prvih takvih manifestacija bio je vikend na Slanom Kopovu tj. Festival ždralova, koji je održan prošlog vikenda. Druga po redu biće ova koju najavljujemo ovom prilikom, a sledeća će biti, sada već tradicionalno, pecanje manića. Što se tiče Novobečejskog novembarfesta, akcenat smo stavili na sve one naše gastronomske proizvode koji se često u ovo doba godine nalaze na trpezi svakog Vojvođanina, pa ćemo imati takmičenje u pripremanju čvaraka i izbor za najbolju pogačicu sa čvarcima, gde će se takmičiti pekare sa teritorij Vojvodine i naša udruženja žena koja su se, takođe, prijavila za takmičenje“ – izjavio direktor TO Novi Bečej Nemanja Vasković.

Takmičenje će biti popraćeno i muzičkim sadržajem. U toku popodneva slušaće se muzika tamburaša, a u petak uveče sledi i koncert sa početkom u 21 čas. Posetioci će moći da se ugreju i kuvanim vinom i rakijom koje će, takođe, moći da degustiraju u party šatoru.

A svi oni koji poseta ovu manifestaciju neće zažaliti. Uz dobro jelo i muziku i odlično proveden vikend, uživajte!

Petak 27. 11. 2015. godine

13:00 sati – otvaranje manifestacije i prijava učesnika za takmičenje u pripremanju čvaraka,
14:00 sati – početak
16:00 sati- predstavljanje takmičara za izbor najbolje pogačice sa čvarcima,
18:00 sati – predaja čvaraka
19:00 sati – proglašenje najbolje pogačice sa čvarcima,
20:00 sati – proglašenje pobednika takmičenja u pripremanju čvaraka.

Subota 28. 11. 2015. godine

11:00 sati – zaboravljene veštine i zanati, izložba u lalinom dvorištu,
13:00 sati – početak „NOVEMBAR FEST 2015“ takmičenja,
15:00 sati – degustacija tradicionalnih banatskih jela u lalinom dvorištu,
19:00 sati – proglašenje pobednika i dodela nagrada.

PARTY ŠATOR

Petak 27. 11. 2015. godine

Banda drvena Srećko Gajić Krečar i Miloš Brkić  start u 17:00 sati

Subota 28.11. 2015. godine

NON STOP MUZIK & FOOD start u 12:00 sati

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login