Humanitarni dokumentarni film „Mora da ovo nije sve“ premijerno 2. decembra

FILM, HEROJI, HUMANOST, KAMPANJE  
Humanitarni dokumentarni film „Mora da ovo nije sve“ premijerno 2. decembra

SJAJNE VESTI

Reditelj Uroš Maksimović je napravio film o 23-godišnjem studentu Jovanu Simiću. Jovan je naizgled običan student, kojih je mnogo, ali ovaj student se razlikuje po svom velikom srcu i humanitarnim radom. Pokrenuo je akciju da se pomogne maloj Nađi Novaković, za čije lečenje teškog oblika leukemije je bilo potrebno 300.000 evra.

Prvi kadrovi filma snimljeni su decembra 2014. godine u Frajburgu gde je Nađa bila na lečenju. Njen oporavak je tada još uvek bio neizvestan posle druge transplantacije.
Kroz film gledaoci će moći pratiti sve događaje, od samog Jovanovog javljanja Nađinim roditeljima, do njegove ideje da pokrene ljude iz svog okruženja. Poslednji kadar filma snimljen je u junu 2015. godine. Tada su drugari iz Nađinog odeljenja i ekipa filma zajedno sa Jovanom Simićem napravili veliko iznenađenje Nađi i njenim roditeljima, pri povratku sa lečenja iz Frajburga.

Akteri filma pored Jovana i Nađinih roditelja su: Zoran Kesić, ekipa serije „Državni posao“, Nenad Pagonis, novinari Darko Nikolić, Miloš Šaranović i Igor Vujičin, direktor škole OŠ „Ivo Andrić“ Milan Pašić i Jovanovi drugovi koji su preneli svoje viđenje cele akcije.

Osnovna poruka ovog filma je da se pokaže šta jedan naizgled običan čovek može uraditi svoji humanim gestom. Iako nije poznavao ovu devojčicu, Jovan je odlučio da joj pomogne. Godinama je skupljao dresove sportista, to mu je bio najdraži hobi. Kada je saznao da je pomoć potrebna Nađi, rešio je da se odrekne svog dugogodišnjeg rada i proda ono što mu je bilo najvažnije, svoju kolekciju dresova. Zaista učinio je veliko delo koje nije ostalo nezapaženo. Ovaj film će imati i psihološki uticaj na gledaoca i podstaći mnoge od njih da razmisle šta bi oni mogli uraditi da bi pomogli nekom ko je u sličnoj situaciji.

Jovanova akcija nije prošla nezapaženo u svetu sportista. Odazvali su se mnogi klubovi i pojedinci koji su novčanim sredstvima potpomogli da se mala Nađa uspešno leči. Između ostalih tu su: fudbalski i košarkaški klubovi Crvena Zvezda i Partizan, OFK Beograd, kao i mnogi naši fudbaleri i košarkaši, Ivica Kralj, Dušan Kecman, Veljko Paunović, Miroslav Raduljica, Danko Lazović, Miloš Ninković i mnogi drugi. Na dve prodajne aukcije dresova, koje je organizovao Jovan, skupljeno je 80.000 evra, što je veliki i nezampaćen odziv na jednu humanitarnu akciju u Srbiji.

„Drago mi je što je jedna tako velika institucija kao što je ‘Egzit’ stala iza mene i omogućila mi da i dalje ostvarujem svoje akcije i bavim se humanitarnim radom, jer mislim da zajedno možemo da napravimo zaista velike stvari koje još nisu viđene u ovoj zemlji i da sve podignemo na jedan viši nivo. Takođe, planiramo da humanitarne akcije iz Srbije prenesemo na svetsku arenu i dođemo do najvećih svetskih sportista, ali i muzičkih zvezda. Ambicije koje delimo ‘Egzit’ i ja su velike, i nadamo se da ćemo naići na pozitivan odziv javnosti“- priča Jovan Simić sada član tima „Egzit fondacije“.

Karte su već u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Centra „Sava“ po ceni od 400 dinara. Takođe, mogu se kupiti i na Sajmu sporta od 27. do 29. novembra gde je postavljen štand na kojem će ulaznice prodavati glavni akter ove akcije i filma Jovan Simić.
Nakon premireje filma planirana je aukcija sportske opreme naših proslavljenih sportista.

Film vredi pogledati i kroz njega ćete shvatiti da ste i vi Jovan i da ste sposobni pružiti pomoć nekome kome je zaista potrebna.
Potreban je samo zamajac, a ostalo će seveć desiti.

Hvala Jovanu i svim ljudima koji su uradili bilo šta slično što je pomoglo nekome ko je u nevolji.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login