Regionalna Dečja filharmonija na Kolarcu

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Regionalna Dečja filharmonija na Kolarcu

SJAJNE VESTI SA KOLARCA

Fondacija „Deca deci“, 9. decembra u 20 sati u Kolarčevoj zadužbini, organizuje tradicionalni novogodišnji koncert. Na ovom veličanstvenom događaju premijerno će nastupiti Regionalna Dečja filharmonija, koja će ovim nastupom ujedno najaviti i početak svoje turneje.

Prvi put, zajedno na sceni Kolarca, 60 malih muzičara će izvoditi najlepša dela Štrausa, Vivaldija, Čajkovskog. Ovi mladi muzičari će nastupati pod palicom gostujuće dirigentice iz Slovenije, muzičkog pedagoga i mentora, Žive Ploj Peršuh.

„Želja nam je da novogodišnji koncert Dečije filharmonije postane tradicionalni povod okupljanja najeminentnijih ljudi iz regiona, jer Beograd kao kosmopolitski grad i grad izuzetnog kulturnog nasleđa i umetničkog potencijala ima kapaciteta da inicira kulturnu razmenu i motiviše građansko društvo da aktivnije učestvuje u kreiranju bolje atmosfere kroz podršku mladih talenata, ali i kroz afirmaciju znanja, istrajnosti i discipline.“ – ističe Žaklina Nikolić Kušić, osnivač i predsednik UO Fondacije „Deca Deci“.

Žaklina je još dodala da je zajedničkim snagama predstavnika kulture i privrede moguća pozitivna transformacija regiona. Takođe i stvaranje tržišta umetnosti, bez koga je na kraju krajeva nemoguć opstanak kulturnih institucija i dalje stvaranje samoodrživih umetničkih projekata i razvijenog društva.
Na kocertu kao specijalan gost biće svetski renomirani trombonista Branimir Sloka. Dizajnerka Dragana Ognjenović pobrinuće se za scenski nastup koji će biti vizuelno obogaćen cvetnom dekoracijom po ugledu na slične novogodišnje koncerte svetskih filharmonija.

Gala koncert i svečana večera predhodiće revijalnom delu nastupa prve generacije pijanista Dečije filharmonije hotelu na Studentskom trgu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login