U Vršcu održan „Kulturni napad“

IZLOŽBE  
U Vršcu održan „Kulturni napad“

SJAJNE VESTI IZ VRŠCA

U velikoj galeriji Kulturnog Centra Vršac, u četvrtak 3. decembra, predstavljena je izložba „Magistri grafike Akademije umetnosti u Novom Sadu 1992 – 2010“, dok su u Narodnom pozorištu „Sterija“, 3. i 4. decembra, odigrne su i dve predstave.
Izložba i predstave su relizovane u saradnji sa Akademijom umetnosti u okviru njihovog projekta „Kulturni napad“.

Na izložbi su predstavljene grafike svih svršenih studenata magistarskih studija na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Njih su kreirali studenti koji su titulu magistra stekli u protekle dve decenije. Ova izložba je rezultat kntinuiranog pedagoškog rada jednog od najrelevantnijih centara za edukaciju umetnika. Katedra za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu nastoji da svojim radom i doprinosom, a nadsve velikim naporima, značajno unapredi sistem postdiplomskih studija.
Predstavljajući sve svršene studente magistarskih studija kroz zajedničku izložbu sa jednim do tri rada, sagledavamo raznovrsnost umetničkih iskaza i upotrebu različitih umetničkih pristupa, a i njihov pojedinačni umetnički domet.

Projekat Kulturni napad je delo Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, a obuhvata predstavljanje umetničkih sadržaja studenata Akademije umetnosti u gradovima Vojvodine. Projekat, takođe, predstavlja upravo – kulturni napad, ali sa višim ciljem, a to je kulturna edukacija publike u sredinama u kojima su visokokvalitetni umetnički programi deficitarni i, u vremenima kada kultura, na žalost, često ostaje zaključana samo unutar zidova malobrojnih kulturnih ustanova u glavnome gradu. Organizatori imaju u planu da u periodu od oktobra do decembra 2015. godine, izvede niz kulturnih programa namenjenih široj javnosti, poput pozorišnih predstava, izložbi i koncerata.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login