Partizan osvojio Kup Srbije u vaterpolu (VIDEO)

VATERPOLO  
Partizan osvojio Kup Srbije u vaterpolu (VIDEO)

SJAJNE VESTI DONOSI PARTIZAN

U finalnoj utakmici Kupa Srbije vaterpolisti Partizana pobedili su Radnički iz Kragujevca rezultatom 11:9. Partizan je do finala došao pobedom nad Crvenom Zvezdom, dok je Radnički preko peteraca pobedio Vojvodinu (u regularnom delu odigrali su 9:9). Turnir se odigrao na bazenu Đorđe Predin Badža u Bečeju. Posle vladavine Radničkog, Partizan je uspeo da osvoji kup i tako uveća broj titula koje je osvojio, ukupno 24 trofeja.

Partizan – Radnički 11:9 (4:2, 2:1, 4:3, 1:3)

Igrač više: Partizan 7 (2), Radnički 9 (4). Dva igrača više: Partizan 3 (2), Radnički 1 (1). Peterci: Partizan 1 (1).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen 1, Tikas, Manojlović 1, Subotić 4, Drašović 2, Gogov, Jakšić 1, Lazić, Tanasković, Vučinić, Asanović 1, Brakočević, Radojević 1. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Šefik, Ganić, Blažević 2, Joksimović 1, Martinić 2, Toholj 1, Stanojević, Lekić, Panajotović 2, Bosić, Manić, Tomašević 1, Dobožanov, Vulović. Trener: Stevanović.

Ekipa Partizana je povela na početku meča, ali je Radnički nakon toga preokrenuo golovima Nebojše Toholja i Marka Martinića. Nakon toga je Partizan ušao u seriju od 5:0 i tako je pred kraj druge četvrtine vodio sa 6:2. Početkom drugog poluvremena Kragujevčani su poveli sa 6:4 i veći period treće četvrtine se držao na toj razlici. Kao što to obično biva usledila je jaka igra protivnika i ponovo je Partizan uspeo da ode na +5. Golove su postigli Drašović, Subotić i Jakšić i pred kraj trećeg perioda Partizan je vodio sa 10:5. Radnički je u tim momentima pokazao da je sa pravom u finalu. Šutirao je Nikola Tomaševića sa gotovo polovine terena i postigao značajan gol za psihički bolji ulazak u poslednju deonicu. Svojoj ekipi dao je krila, pa su nedugo zatim ponovo prišli na dva gola zaostatka. Međutim, to je bilo sve od Radnikog jer je Partizan ovaj put bio bolji i priveo utakmicu kraju.

Vladimir Vujasinović izjavio je posle osvojenog Kupa da je njegov tim opravdao ulogu favorita:

„Opravdali smo ulogu apsolutnog favorita. Nadigrali smo oba protivnika, prvo Zvezdu u polufinalu, sada Radnički. Finale je svakako bilo zanimljivije za gledanje, možda malo neizvesnije, ali ipak smo mi od prve četvrtine, kad smo stekli prednost kontrolisali i igru i rezultat. Čestitam svojim igračima, nije bilo lako izboriti se sa psihooškim pritiskom. Još uvek su vrlo mladi, a nosili su teret favorita. Uspeli su taj teret da iznesu, što nije bitno samo sa aspekta rezultata, već izato što igrači sazrevaju kroz ovakve mečeve.“

Gavril Subotić, koji je u obe utakmice postigao po četiri gola, bio je najefikasniji igrač turnira rekao je:

„Bilo je oscilacija u našoj igri u finalu. Našim greškama smo dozvoljavali smo Radničkom da nam se rezultatski približi, možda čak i vrati u igru. Na kraju, ipak, smo dokazali da smo bolji. Ovaj pehar je veliki podstrek za drugi deo sezone, u kome nas očekuje borba za fajnal for Regionalne lige, kao i za odbranu domaće titule.“

Pogledajte video:

Ekipi Partizana sve čestitke. BRAVO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login