Vokalna grupa „Constantine“ poklanja koncert svim Nišlijama

MUZIKA  
Vokalna grupa „Constantine“ poklanja koncert svim Nišlijama

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Vokalna grupa „Constantine“ nastupiće u galeriji „Sinagoga“ u četvrtak 10. decembra sa početkom 20 sati. Ovi sjajni momci su odlučili da poklone koncert, pre svega svojim fanovima, a onda i ostalim građanima Niša u susret Novoj godini.
Grupa je nedavno obeležila 7 godina od osnivanja i smatraju da je ovo idealan trenutak da svojim sugrađanima priprede mali spektakl.

„Pozivamo vas da budete deo muzičkog putovanja kroz razne žanrove vokalno-instrumentalne muzike. Specijalni gosti koncerta, poneko iznenađenje i mi, dovoljni su razlozi da budete naš gost“ – kažu članovi grupe „Constantine“.

Ulaz na koncert je slobodan.

Vokalna grupa Constantine je osnovana u Nišu oktobra 2008. godine od strane muzičkih entuzijasta i muzičara u svrhu interpretacije muzičkih žanrova na poptuno nov način. Repertoar grupe je raznolik i bazira se na delima domaćih i stranih muzičara u domenu etno, pop, rok, džez, filmske i crkvene muzike. Repertoar je fokusiran na klapsku muziku kao pokušaj da se prošire tradicionalne granice. Iz ovog razloga repertoar grupe uključuje muziku iz 20. veka kao i različite melodije koje su komponovane u ranijem periodu koji pripada etno i crkvenoj tradiciji. Repertoar je sadrži originalne aranžmane kao i nove aranžmane kao dela članova grupe.
Cilj Vokalne grupe Constantine jeste promovisanje i afirmacija kamernih i netradicionalnih vokalnih sastava kao i očuvanje muzičke kulture u Nišu, Srbiji i šire.
Grupu čine tenori Bojan Stanković, Dalibor Marković, Mario Petrović, Miloš Gavrilović, Aleksandar Stefanović, baritoni Marko Milanović, Dimitrije Pančić, Miodrag Perović, basovi Ilija Stojadinović, Igor Nikolić i Ivan Stojanović.

Poslušajte splet srpskih pesama koju izvodi ova vokalna grupa:

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login