Doljevac dobija akva-park sledećeg leta

UREĐENJE GRADOVA  
Doljevac dobija akva-park sledećeg leta

SJAJNE VESTI IZ OPŠTINE DOLJEVAC

Tokom letnjih meseci, direkcija za izgradnju Doljevac, raspisala je tender za izgradnju akva parka u opštini Doljevac. tender je završen i odabrana je firma koja će raditi ovaj posao. Kompletna izgradnja ovog kupališnog kompleksa iznosiće 2,9 miliona evra.

U toku su grubi radovi koji podrazumevaju iskopavanje bazena i pripremu terena. Oni se već uveliko izvode na površini od oko 3 hektara u blizini Doljevca. Predsednik ove opštine najavio je da će moderni akva park imati 3 bazena, veliki broj tobogane i parking za 300 vozila. Planom je predviđeno da se akva park završi 1. aprila, i već tada pusti u probni rad. Većina opreme za akva-park uskoro stiže iz Turske.

Goran Ljubić, predsednik ove opštine, dodaje:

„Sve će biti pripremljeno za letnju sezonu 2016. godine. Tri bazena – jedan 25 x 12,5 m, drugi 32 x 12 m i taj bazen će imati veštačke talase visine do jednog metra i treći bazen će biti namenjen najmlađima. Puno tobogana, gladijatora i sve ostalo što ima moderan akva-park.“

Za automobile i autobuse je obezbeđen veliki prostor (1 hektar) i u planu je izgradnja oko 300 parking mesta. U opštini su uvereni da će svi odraditi dobro svoj posao, kako i izvođači, tako i marketing službe da promovišu akva par i tako privuku turiste i goste iz drugih gradova i opština.

Jugoistok Srbije može da se pohvali da će već na leto imati 3 kompleksa i to moderan akva-park u Sokobanji, kompleks bazena na „Čairu“ u Nišu sa rekreacionim bazenom za decu i budući moderni akva park u Doljevcu.

Ovaj kompleks gradiće nekoliko domaćih firmi:

1. ALEX Engineering & Construction d.o.o. Beograd
2. Finish deal d.o.o. Beograd
3. Petro – mont d.o.o. Novi Sad
4. Vitreum d.o.o Beograd

Vršenje stručnog nadzora pri investiciji izgradnja akva park u opštini Doljevac povereno je firmi NIŠINVEST iz Niša
Interesantno je da je kompanija iz Barija ranije bila zainteresovana za ulaganja u zdravstveni turizam, izgradnju hotela, akva-parka, sportsko-rekreativnog centra, a da je sav posao poveren domačim firmama!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Doljevac dobija akva-park sledećeg leta"

  1. Pingback: KONAČNO! Akva-park u Doljevcu počinje sa radom 11. jula (FOTO) | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login