Partizan dočekuju Augsburg i nada se evropskom proleću

FUDBAL  
Partizan dočekuju Augsburg i nada se evropskom proleću

SJAJNE VESTI ZA NAVIJAČE PARTIZANA

Večeras od 21:05h, na terenu u Humskoj, Partizana dočekuju ekipu Augzburga u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope. Crno-beli imaju izgledne šanske da prezime i ostanu u Ligi Evrope. Naime, ukoliko Partizan izgubi od Augsburga sa više od 2 gola razlike to bi bila i zadnja utakmica u ovoj sezoni u Evropi. Bundesligašu potrebna najmanje pobeda od 3:1 i tada bi Partizan ostao bez proleća u Ligi Evrope.

Nakon 11 godina „posta“ u drugoj fazi Lige Evrope crno-beli imaju veliku šansu. Kapiten „grobara“ Saša Ilić rekao je:

„Svake godine se priča: „Dosta je titula, uradite nešto više u Evropi“. Sada kada smo dobri u Ligi Evrope, a loši u prvenstvu, potpuno je druga priča. Ne bih menjao situaciju u Evropi za prvo mesto u Superligi i da mogu.“

Trener Partizana Ljubinko Drulović svestan je situacije i nada se da će održati disciplinu u ekipi:

„Svesni smo šta nam donosi ova uatkmica. Trudićemo se da kontrolišemo utakmicu, važno je da budemo disciplinovani. Verujem da ćemo Partizan gledati i na proleće u Evropi.“

Drulović je najavio da će Saša Ilić šutirati penal ukoliko ga bude bilo.

Trenutno stanje na tebli je takvo da Partizan ima tri boda više od Augsburga. U prethodnih 6 susreta sa nemačkim klubovima na svom terenu, Partizan je dobio 4 i izgubio dva, a ove sezone u Evropi ima 3 pobede i 2 poraza od Atletik Bilbaa.
Ni Augzburgu ne cvetaju ruže u Bundesligi jer se bore za opstanak. Međutim oni su u dobroj formi jer su dobili dve od poslednje tri utaikmice, pa je partizanu neophodan veliki oprez u Humskoj. Augzburg je ove sezone samo jednom slavio i to na jednom gostovanju u Alkmaru, a na svakoj utakmici u LE postigli su po 1 gol.
Trener Augzburga Markus Vajncirl rekao je da u goste dolaze po sva 3 boda. Sutra će igrati na sve ili ništa, žele da naprave senzaciju.
Interesantan je podatak da je njihov glavni adut, sjajni Paragvajac argentinskog porekla Raul Bobadilja, drugi strelac takmičenja sa 5 golova, a čije šuteve je 13 puta uspešno odbranio Živko Živković.

Partizan je podbacio u domaćem prvenstvu, ali ako večeras prođe u drugu fazu, na sve loše utakmice u našem prvenstvu će se drugačije gledati.
Svi navijači Partizana i verni „grobari“ dobili su specijalnu pozivnicu od igrača:

Kalkulacije – kako do proleća u Evropi?

POBEDA
Pobeda Partizana je siguran palasman u narednu fazu Lige Evrope. U tom slučaju crno-beli bi imali 12 bodova, dok bi Augzburg ostao na 3 poziciji sa šest.

NEREŠEN REZULTAT
Nerešen rezultat u potpunosti odgovara našem predstavniku. Trijumf u Nemačkoj od 3:1 je osigurao četi Ljubinka Drulovića dobru poziciju pred ovu utakmicu. Ako podele bodova Partizan bi završio kao drugi sa 10 bodova, dok bi Augzburg ostao treći sa sedam poena. U tom slučaju crno-belima su zagarantovane minimum dve utakmice u Evropi na proleće.

PORAZ PARTIZANA 0:1
Ukoliko, pak, Augzburg pobedi minimalnim rezultatom na stadionu Partizana, dalje će opet crno-beli fudbaleri zbog tri postignuta gola u Nemačkoj, jer se u Ligi Evrope u slučaju istog broja bodova na kraju takmičenja, prvo gleda međusobni skor dve ekipe.

PORAZ PARTIZANA 0:2
Ako nemačka ekipa dobije meč sa 2:0 u Beogradu, prednost će takođe imati četa Ljubinka Drulovića, zbog gola više u gostima.

PORAZ PARTIZANA SA TRI ILI VIŠE PRIMLJENIH POGODAKA
Svaki poraz Partizana sa preko tri primljena gola, značio bi da će evropsko proleće ostati san za našeg predstavnika, pošto će u tom slučaju Augzburg imati bolji međusobni skor sa našom ekipom, a i bolju gol razliku.

NAPRED PARTIZAN! SREĆNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login