Amela Terzić osvojila bronzu na Evropskom kros prvenstvu u francuskom gradu Jeru

ATLETIKA  
Amela Terzić osvojila bronzu na Evropskom kros prvenstvu u francuskom gradu Jeru

SJAJNE VESTI DONOSI AMELA TERZIĆ

Naša reprezentativka u atletici Amela Terzić učestvovala je na na Evropskom kros prvenstvu u francusko gradu Jeru (franc. Hyères) u uzrastu mlađih seniorki i osvojila bronzanu medalju. Ona je u konkurenciji 50 atletičarki istrčala trku sa vremenom od 19 minuta i 49 sekundi. Stazu dugu 5947 metara ona je savladala kao treća i samo 3 sekunde slabije od prvoplasirane Belgijanke Luiz Karton. Drugo mesto osvojila je Holanđanka Jip Vastenburg.

Amela Terzić se više ne takmiči u kategoriji do 23 godine, a u trenutnoj kategoriji mlađih seniorki već je osvojila 5 medalja:

– zlatna medalja u Budimpešti 2012. godine,
– srebrna medalja u Albufeiru 2010. godine,
– srebrna medalja u Beogradu 2013. godine,
– brozana medalja u Velenju 2011. godine i
– današnja bronzana medalja u Jeru.

Pre ove trke Amela je izjavila:

„Osvajanjem zlata na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Talinu ispunila sam najvažniji ovogodišnji cilj, ali želim da se ponovo takmičim sa elitom. Biće teško, treba se preorijentisati na deonicu od šest kilometara i drugačiji ambijent.“

Junior Elzan Bibić zauzeo je 28 mesto, ali sa druge strane ovo nam daje velike nade za budućnost jer je bio najbolji od atletičara rođenih 1999. godine.
Stazu dugu 5947 metara pretrčao za 18 minuta i 28 sekundi. Trujumfovao je Jemaneberhan Kripa iz Italije sa 17.39 minuta, ispred Francuza Fabjana Palka sa 17.45, a treće mesto zauzeo je El Madi Lahufi iz Španije vremenom od 17.46 minuta.
Naša seniorka Sonja Stolić će takođe anas predstavljati Srbiju u Jeru.

BRAVO AMELA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login