Najbolje rukometašice Srbije dočekuju Holandiju posle ubedljive pobede nad selekcijom Tunisa

RUKOMET  
Najbolje rukometašice Srbije dočekuju Holandiju posle ubedljive pobede nad selekcijom Tunisa

SJAJNE VESTI IZ DANSKE

Na Svetskom prvenstvu u Danskoj, ekipa ženske rukometne reprezentacija Srbije savladala je ekipu Tunisa sa 43:21.

Naše najbolje rukometašice su u poslednjem kolu A grupe relativno lako došle do pobede. Pre Tunisa one su svladale Japan i tako su pre meča sa rukometašicama Tunisa obezbedile četvrto mesto. Naime, Mađarska je savladala Japan sa 31:21 i tako je Srbija bila obezbeđena. Pobeda nad Tunisom je samo pokazala da smo sa pravom u osmini finala.

Trener selekcije Srbije Saša Bošković izjavio je:

„Dobili smo Holandiju, više bih voleo da je Švedska, ali šta da radimo, spremićemo se i za njih. Prošli smo prvi zadatak, sad idemo na drugi. Na korak smo od sna, da ostvarimo kvalifikacije za Rio, pa ćemo videti za dalje. Holandija ima jako dobre igračice, sve te devojke igraju u evropskim klubovima, u Ligi šampiona, a dve su u Djeru. Mislim da možemo da im pariramo, dosta trče, brze su, ali se nadam da imamo rešenje.“

U ekipi Srbije najefikasnija je bila Katarina Krpež koja je postigla više od četvrtine golova za selekciju, tačnije 11 golova, dok je Sanja Radosavljević postigla 5. Razlika od 22 gola samo pokazuje koliko je naša selekcija jaka, međutim prave borbe tek predstoje.
Sada sleduje nokaut faza, a protivnik Holandija koja je osvojila prvo mesto u grupi B. Kako je rukomet u skandinavskim zemljama dosta razvijen i cenjen, godinama su u samom vrhu. Ekipa Holandije je jako dobra i to dokazuju odličnim igrama u grupi kao i osvojenim prvim mestom, tako da zadatak naših najboljih neće biti ni malo lak.

Najbolja srpska reprezentativka u prošlom duelu Katarina Krpež veruje u pozitivan rezultat protiv ekipe Holandije:

„Holandija je odličan tim, igraju brzo, imaju dobru odbranu, odličan kontranapad. Biće veoma teško, ali na nama je da se dobro pripremimo i da se koncentrišemo na našu igru.“

Osmine finala Svetskog prvenstva između Holandije i Srbije je na programu danas od 20.45 sati u Nestvedu. Obezbeđen je direktan prenos.

NAPRED SRBIJA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login