„Noć knjige“ u Zaječaru u petak 18. decembra

DOGAĐAJI, KNJIŽEVNOST  
„Noć knjige“ u Zaječaru u petak 18. decembra

SJAJNE VESTI IZ ZAJEČARA

Dva puta godišnje, u junu i decembru, a poslednjih 6 godina, „Noć knjige“ se održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Ove godine u Zaječaru, ova manifestacija, se održava deseti put. Mesto održavanja je knjižara „Kaligraf“ od 17h pa sve do ponoći. U ovoj noći naslove svih žanrova posetioci će moći da kupe po veoma niskim cenama, a takođe moći će da se druže i sa domaćim piscima.

Iz godine u godinu broj posetilaca „Noći knjige“ raste, a ona se širi po regionu i predstavlja veliku priliku koja se ne propušta. Na primer, Lagunina izdanja mogu da se kupe na sjajnim popustima: za kupovinu jedne knjige iznose 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa popustima koji važe samo za „Noć knjige“. Jedna od najpopularnijih Laguninih akcija na Sajmu knjiga biće preneta i na „Noć knjige“: 3 knjige za 299, 3 knjige za 499 i 3 knjige za 999 dinara, kao i popust od 50% za pojedine enciklopedije i knjige za decu izvanredna su prilika za kupovinu jako vrednih knjiga. Ovi popusti će moći da se ostvare i na sajtu Delfi knjižare.

Kako navode organizatori, ovu noć poseti veliki broj ljudi, a za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko hiljada kupaca i čitalaca. Noć knjige u Srbiji može se porediti sa Beogradskim sajmom knjige jer vlada veliko interesovanje, velika je posećenost manifestacije, jako dobar kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti.

Obzirom da je „Noć knjige“ svojevrstan praznik čitanja, izdavačka kuća Laguna spremila je velike svetske hitove za čitaoce. Interesantno delo drama Žozea Saramaga „Zapis o pronicljivosti“ biće objavljena na srpskom jeziku. Ovo delo se smatra nastavkom „Slepila“ i preispituje vrednosti savremenog sveta. Portugalski nobelovac žestoko kritikuje postojeće političko i ekonomsko ustrojstvo sveta i razotkriva zamke demokratije.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login