„Niška galija“ u Čairskom parku obradovala mališane

UREĐENJE GRADOVA, ZANIMLJIVOSTI  
„Niška galija“ u Čairskom parku obradovala mališane

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

U niškom Čairskom parku postavljen je gusarski brod nazvan „Niška galija“. Ovaj brod je sastavljen je od čelične konstrukcije, oplata broda je od četinara, površine su potpuno glatke, a brod je obojen veselim bojama. Takođe ima jarbol, jedra (na njemu je znak najveće niške opštine Medijane), stepenice, katarku, kormilo, dve klupe. Pored konstrukcije deca će moći da koriste mobilijar koji sadrži i igrokaz sa zanimljivim likovima o neobičnom životu gusara, a dočekali su ih i pokloni. Ovo dečije zdanje je poklon Gradske opštine Medijana.
Broj je „porinut“ po lepom decembarskom suncu uz gusare i princeze, a najviše su se obradovali najmlađi, koji su đuskali uz šampanjac i slatkiše. U buduće će ova barka „ploviti“ za svu decu Niša i mališani će uživati u ovoj multifunkcionalnoj radionici.

Predsednik najveće niške opštine je poželeo deci da uživaju u novim igračkama, srećnom i bezbrižnom detinjstvu i dodao:

„Gradska opština Medijana posvećuje veliku pažnju pronatalitetnoj politici i našoj najvećoj radosti u životu, našoj i Vašoj deci. Ovaj put darujemo svoj deci Niša jednu multifunkcionalnu igraoniocu „Gusarski brod“ a koja će se zvati „Niška galija“.“

Ovakva igraonica postoji samo u Ivanjici, a sad priliku da se igraju na sličnoj imaju i mališani iz Niša. Projekat je vredan 2,3 miliona dinara. Iz Gradske opštine Medijana najavljuju još deset dečijih mobilijara na različitim lokacijama, koji koštaju nešto više od tri miliona dinara. Čelnici kažu da je ovo samo početak darivanja, jer će odmah nakon nove godine dva mobilijara biti postavljena u dvorištima osnovnih škola „Ćele Kula“ i „Učitelj Tasa“.

Opština Medijana će obradovati i odrasle, pa tako najavljuju da će do kraja ove godine biti postavljene i tri teretane na otvorenom. Ako vremenski uslovi dozvole biće završeno i šetalište za pse na kojem radovi uveliko traju. Na 11 lokacija naći će se 22 podzemna kontejnera koja koštaju sedam miliona dinara i 12 korpi za otpad.

Vrednost svih investicija, koje bi trebalo da povećaju komunalni red na teritoriji niške opštine Medijana, je skoro 22 miliona dinara.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login