„FromStairsToStars“ – ulična fri stajl vožnja sutra u Novom Sadu

DOGAĐAJI, OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI IZ NOVOG SADA

U hali Spens u Novom Sadu, u nedelju 20.12.2015. godine, održaće se ulično takmičenje u fri stajl vožnji pod nazivom „FromStairsToStars“. Organizator je Udruženje „Friška gora – Fresh Hill“ iz Novog Sada.
Ulično takmičenje u fri stajl vožnji nije popularno u Srbiji, ali ovog vikenda imaćete priliku da se upoznate. U nedelju u period od 16h do 21h je promo događaj ovog sporta koji za cilj ima okupljanje i prikaz vozača svih uzrasta i skill-a Srbije i regiona koji će svojim veštinama dočarati najatraktivnije segmente ovog sporta. Takođe, jedan od ciljeva je i afirmaca omladine ka bavljenju sportom u toku zimskog perioda, podsticanje okoline da se bavi (sličnim) sportovima, oživljavanje i ojačanje snb&ski scene, kao i podsticanje interesovanja i pronalaženje novih/mladih talenata.
U nedelju će se otvariti zimska 2015/2016 sezona, a ljubitelji ovog sporta imaće priliku da se upoznaju sa vozačima i ljubiteljima ovih sportova iz drugih gradova i uzrasta.
Na zapadnoj strani SPENS-a biće postavljen teren za vožnju će biti postavljen i to na gornjem, srednjem podestu i platou, dok će se stepenice koristiti kao staza/zaletište za vozače. Zaletište dužine 15 metara će obezbediti adekvatnu brzinu za kvalitetno izvođenje trikova. Vozači će moći da prikažu svoje veštine na jedanom od tri elemenata (rail, box, tube) koji variraju u dužini od 5 do 12 metara.
Vozači koji budu nasupali svojim veštinama dočaraće najatraktivnije segmente ovog sporta i podstaći publiku da se bavi sličnim sportovima. Za najbolje vozače, koji pokažu najbolju tehniku/trikove, obezbeđene su vredne robne nagrade. Pored nagrada za najbolje trikova postoje i kategorije za slabije vozače i najmlađe učesnike (flow, line all around, youngest, almost, stubborn, persistent) kao i glasanje publike + FB lajk čime će se postići jednak motiv svih učesnika tokom takmičenja da prikažu svoj maksimum bez obzira na konkurenciju.

Za sve vozače/učesnike će biti obezbeđena besplatna hrana i piće u toku celodnvnog programa, a za one afirmisane koji dolaze iz udaljenih gradova će biti obezbeđen i smeštaj za jedno veče (petak/subota).

Ukoliko želite da učestvujete porebno je da se registrujete na sledećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1uVnwLxUj4qlPXsoue_gJ-QnqjeZ5KMSNbX_oR3jJOmY/viewform?edit_requested=true.

Program:
– takmičenje u snoubord i ski fristajl vožnji / trikovima
– TeamBuildingZone
– panel diskusija
– okupljanje nezavisnih kreativnih iniciativa
– Snowboard&SkiHouse
– Opening Party
– muzičko-zabavni, kreativni segment.

U sklopu ovog događaja, pored takmičarkog segmenta, događaj će sadržati društveni program:
– stoni fudbal
– testiranje MTB biciklova
– paint ball
– chill zona
– crtanje-grafiti
– media centar: bioskop, PlayStation/XBox simulaciju vožnje;
– eko segment: poseban segment biće posvećen održavanju naše sredine te će sav otpad biti sakupljen radi reciklaže.

Kompletan program pratiće nastup DJ-a Iron (BG) i Dovlaman (NS).

SJAJNO



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login