U Bajinoj Bašti podeljeni novogodišnji paketići za decu sa smetnjama u razvoju

DECA, HUMANOST  
U Bajinoj Bašti podeljeni novogodišnji paketići za decu sa smetnjama u razvoju

SJAJNE VESTI IZ BAJINE BAŠTE

U nekadašnjoj zgradi Veterinarske stanice, koja je letos adaptirana i rekonstruisana, nalazi se Crveni Krst Bajina Bašta. Pre dva dana u toj zgradi organizovana je manifestacija deljenja poklon paketića deci sa smetnjama u razvoju. Zajedno sa „Udruženjem dece sa smetnjama u razvoju“ i njihovih roditeljima, Crveni Krst je organizovao svečanost na kome je učestvovao i Deda Mraz. On je u čuvenom crvenom odelu podelio poklone ovoj deci i izmamio široke osmehe i zadovoljstvo svih mališana. Ovom prilikom su dodeljene i zahvalnice učesnicima za doprinos ovom projektu. Nedavno je u ovu zgradu ugrađen kombinovani sistem grejanja na pelet koji je omogućila ambasada Australije u Srbiji.

„Ovo je bila prilika da se zahvalimo i Australijskoj ambasadi u Beogradu koja je donirala sredstva za ugradnju kombinovanog sistema grejanja na pelet i drvo u ovom objektu. Sistem je potpuno automatizovan i ekološki prihvatljiv a deca koja koriste ovaj prostor imaju sve adekvatne uslove za rad i druženje“ – rekao je Ivan Marković, koji je autor ovog projekta.

Takođe, Ivan je rekao da su u toku ove 2015. godine uspeli da reše brojne probleme koje je imao Crveni Krst. Od donacije Švajcarske vlade u poptunosti su adaptirali ruiniran objekat, a danas su ga i opremili najmodernijim sistemom grejanja.

Juče je u Bajinoj Bašti, takođe u organizaciji Crvenog Krsta, organizovano dobrovoljno davanje krvi na kojemm su učestvovali većinom mlađi sugrađani.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login