Hotel „Zlatarski biseri“ počeo sa radom

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Hotel „Zlatarski biseri“ počeo sa radomSJAJNE VESTI IZ NOVE VAROŠI

Krajem avgusta meseca, najavili smo završnu fazu radova na petom hotelu u zoni Babića brdo. Kao što je i bilo planirano, hotel je završen u decembru i spreman je da primi prve goste. Svi posetioci će imati priliku da uživaju u jedinstvenom pogledu ka Javoru i Čemernici.

Ovaj hotel sa smeštajnim kapacitetom od oko 70 kreveta izgrađen na mestu nekadašnjeg restorana „Prvi maj“ u turističkoj zoni Babića brdo. Smeštaj je moguć u apartmanima i sobama u prelepoj četinarskoj šumi, a kako kažu pansion će koštati oko 3.000 dinara. Hotel pruža mogućnost relaksacije, rasterećenja i oslobađanja napetosti u obliku velnes programa. Hotel poseduje veoma bogate dodatne sadržaje:

konferencijska sala
teretana
parking
garažna mesta
besplatan wi-fi
restoran u okviru hotela nudi tradicionalne specijalitete iz ovog kraja.

Posle „Panorame“, „Zlatara“, „Zlatarskog zlatnika“ i „Jelene“, novi hotel je dobio ime „Zlatarski biseri“, a gradilo ga je preduzeće „Zlatar putevi“ iz obližnjih Drmanovića.

Inače, hotel je kategorisan sa četiri zvezdice, a sve rezervacije rasprodate su do februara rekao je Purić i dodao da je smeštaj izuzetno povoljan, pa je za polupansion potrebno izdvojiti 3.000 dinara.

Što se tiče snega, aktivnosti na snegu i snežnih čarolija ovu turističku sezonu planina Zlatar dočekuje i sa novim ski-liftom „sidrašem“. Lift ima kapcitet od 800 skijaša na sat. Na Zlataru postoji i žičara četvorosed koja polazi iz centra Nove Varoši, a koja će i ove sezone koštati 600 dinara za goste hotela „Zlatarski biseri“, dok će za ostale cena ski-pasa biti 700 dinara. Ukoliko se pak odlučite za sedmodnevni paket on je veoma povoljan i iznosi 3500 dinara, odnosno 500 dinara po danu.

„Nabavili smo novi tabač snega i, čim vremenske prilike dozvole, počećemo pripremu tri staze i veštačko osnežavanje“ – kaže Vojko Purić, vlasnik hotela i „Zlatar puteva“, preduzeća koje je prošle zime od Turističko-sportskog centra preuzelo gazdovanje skijalištem i žičarom.

Otvoren je i etno restoran „Ognjište“ koji će raditi tokom čitave godine, a nalati se pored samog skijališta. Vlasnik hotela je rekao da je u planu i izgradnja bazena, tobogana i letnje bašte. Hotel raspolaže i sa dva minibusa za prevoz gostiju do brojnih turističkih zanimljivosti ovog kraja.

Zašto se jedan čovek koji je četrdeset godina u putarskom poslu opredelio za bavljenje turizmom na Zlataru?

„Svi su govorili da turizam na ovoj planini nema budućnost, ja sam uvek tvrdio suprotno. Sve što sam zaradio uložio sam u ovaj kraj odakle potičem. To što ima Zlatar nema nijedan deo Srbije, netaknutu prirodu, Zlatarsko jezero, brojne crkve i manastire. Sve to pogoduje razvoju turizma i siguran sam u uspeh.“

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login