Hotel „Zlatarski biseri“ počeo sa radom

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Hotel „Zlatarski biseri“ počeo sa radom

SJAJNE VESTI IZ NOVE VAROŠI

Krajem avgusta meseca, najavili smo završnu fazu radova na petom hotelu u zoni Babića brdo. Kao što je i bilo planirano, hotel je završen u decembru i spreman je da primi prve goste. Svi posetioci će imati priliku da uživaju u jedinstvenom pogledu ka Javoru i Čemernici.

Ovaj hotel sa smeštajnim kapacitetom od oko 70 kreveta izgrađen na mestu nekadašnjeg restorana „Prvi maj“ u turističkoj zoni Babića brdo. Smeštaj je moguć u apartmanima i sobama u prelepoj četinarskoj šumi, a kako kažu pansion će koštati oko 3.000 dinara. Hotel pruža mogućnost relaksacije, rasterećenja i oslobađanja napetosti u obliku velnes programa. Hotel poseduje veoma bogate dodatne sadržaje:

konferencijska sala
teretana
parking
garažna mesta
besplatan wi-fi
restoran u okviru hotela nudi tradicionalne specijalitete iz ovog kraja.

Posle „Panorame“, „Zlatara“, „Zlatarskog zlatnika“ i „Jelene“, novi hotel je dobio ime „Zlatarski biseri“, a gradilo ga je preduzeće „Zlatar putevi“ iz obližnjih Drmanovića.

Inače, hotel je kategorisan sa četiri zvezdice, a sve rezervacije rasprodate su do februara rekao je Purić i dodao da je smeštaj izuzetno povoljan, pa je za polupansion potrebno izdvojiti 3.000 dinara.

Što se tiče snega, aktivnosti na snegu i snežnih čarolija ovu turističku sezonu planina Zlatar dočekuje i sa novim ski-liftom „sidrašem“. Lift ima kapcitet od 800 skijaša na sat. Na Zlataru postoji i žičara četvorosed koja polazi iz centra Nove Varoši, a koja će i ove sezone koštati 600 dinara za goste hotela „Zlatarski biseri“, dok će za ostale cena ski-pasa biti 700 dinara. Ukoliko se pak odlučite za sedmodnevni paket on je veoma povoljan i iznosi 3500 dinara, odnosno 500 dinara po danu.

„Nabavili smo novi tabač snega i, čim vremenske prilike dozvole, počećemo pripremu tri staze i veštačko osnežavanje“ – kaže Vojko Purić, vlasnik hotela i „Zlatar puteva“, preduzeća koje je prošle zime od Turističko-sportskog centra preuzelo gazdovanje skijalištem i žičarom.

Otvoren je i etno restoran „Ognjište“ koji će raditi tokom čitave godine, a nalati se pored samog skijališta. Vlasnik hotela je rekao da je u planu i izgradnja bazena, tobogana i letnje bašte. Hotel raspolaže i sa dva minibusa za prevoz gostiju do brojnih turističkih zanimljivosti ovog kraja.

Zašto se jedan čovek koji je četrdeset godina u putarskom poslu opredelio za bavljenje turizmom na Zlataru?

„Svi su govorili da turizam na ovoj planini nema budućnost, ja sam uvek tvrdio suprotno. Sve što sam zaradio uložio sam u ovaj kraj odakle potičem. To što ima Zlatar nema nijedan deo Srbije, netaknutu prirodu, Zlatarsko jezero, brojne crkve i manastire. Sve to pogoduje razvoju turizma i siguran sam u uspeh.“

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login