Olja Lazarević osvojila srebrnu medalju u Zagrebu

OSTALI SPORTOVI  
Olja Lazarević osvojila srebrnu medalju u Zagrebu

SJAJNE VESTI DONOSI KAJAK-KANU KLUB MEDICINAR IZ NIŠA

Takmičarka niškog Kajak-kanu kluba Medicinar Olja Lazarević, u kategoriji kanu, osvojila je srebrnu medalju na tradicionalnom Štefanjskom spustu u Zagrebu. Takmičari iz istog kluba takođe su bili uspešni. U klubu Medicinar kažu da je ova sezona za kajakaše bila jedna od najuspešnijih sezona do sada. Na takmičenju je bilo preko 100 takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Ovo takmičenje je ujedno i bilo poslednje takmičenje kajakaša Medicinara u ovoj godini.
Još dva predstavnika kluba sa Nišave postigli su dobre plasmane i to: Maja Lazarević bila 5 mesto u kajaku, a Vladimir Rajić 14. mesto, takođe u kajaku.
Klub medicinar je u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije u spustu zauzeo prvo mesto u kadetskoj konkurenciji i drugo u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U slalomu su juniori ekipno bili treći, a u pojedinačnoj konkurenciji najbolje rezultate ostvarili su:

Vladimir Rajić
Na Državnom prvenstvu za kadete osvojio je srebro i zlato u disciplini kajak, a u juniorskoj konkurenciji bio drugoplasiran i u disciplini kajak-klasik i kajak-sprint.
Dušan Vukomanović
Na Državnom prvenstvu u spustu u seniorskoj konkurenciji bio je drugi u disciplinama kajak-klasik i kajak-sprint.
Olja Lazarević
Odbranila je titulu prvaka države u spustu u kanuu, a na Evropskom prvenstvu u disciplini klasik-kanu zauzela je 9. mesto, i 10. u sprintu u kanuu. U timskoj vožnji na Evropskom prvenstvu zauzela je 4. poziciju.
Maja Lazarević
Na Državnom prvenstvu u spustu osvojila je srebrnu medalju u klasiku i bronzanu u sprintu u disciplini kajak, dok je u disciplini kanu bila treća u klasiku i druga u sprintu. Na Evropskom prvenstvu zauzela je 14. i 15. mesto u kajaku.

U 2016. godini takmičare Medicinara očekuje borba za odlazak na Svetsko prvenstvo u spustu za seniore. Takmičenja će se održati u Banja Luci i u Austriji za juniore.

BRAVO!
SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login