Pomoć za Miu – Mia Torbica treba transplataciju koštane srži

HUMANOST  
Pomoć za Miu – Mia Torbica treba transplataciju koštane srži

POTREBNA POMOĆ ZA MIU TORBICU

Mia Torbica je rođena pre nešto više od 8 godina. Na žalost u maju 2013. se razbolela i dijagnostifikovana je limfoblastna leukemija. Ubrzo je primljena na Dečiju univerzitetski kliniku Tiršovu i lečena je po standardnom protokolu koji je određen za tu vrstu bolesti. Taj protokol je uključivao hemo terapiju i druge procedure koje su veoma teške za malo dete. Iako je Mia bila životno ugrožena, na sreću lekari su nakon 2 godine zaključili da je Mia izlečena. Sve terapije su prestale i Mia je imala razlog za sreću, sve do decembra iste godine. Tada su joj konstatovane dve promene na mozgu, pa su urađene dodatne analize. Tada je konstatovano da se leukemija proširila na koštanu srž i do likvora. Danas Mia ima dijagnozu: akutna limfoblastna leukemija recidiv.
Da bi se Mia lečila potrebne su ponovo hemoterapije i zračenja a pored toga, lekari smatraju, da je najbolje rešenje transplatacija koštane srži.

Kontaktirana je dečija klinika u Rimu i doktor profesor Franko Lokateli (http://www.ospedalebambinogesu.it/en/onco-ematologia), koja je već uspešno lečila određeni deo malih pacijenata. U toj klinici su mišljenja da toj bolnici za Miu postoje velike šanse za izlečenje – kažu da je procenat za uspešno lečenje oko 60%. I naši lekari smatraju da je ta klinika jako dobra u polju ransplatacije koštane srži, pa su roditelji odlučili da krenu tip putem. Obzirom da lečenje košta prilično (148.000 EURA), a roditelji nisu u mogućnosti da prikupe sav novac, pozivamo sve ljude koji mogu i koji žele da pomognu.

Hajde da omogućimo maloj Mii da što pre ode u Rim i da se vrati oporavljena i nasmejana, pa da nastavi da se igra sa svojim sestrama i najboljim drugaricama.

Ukoliko možete i želite da pomognete putem bankovnih računa:

Dinarski: 160-441369-19

Devizni: 00-540-0001407.1
IBAN: RS35160005400001407179

Ukoliko možete i želite da pomognete putem SMS poruke:

SRBIJA:
Upiši 132 i pošalji SMS na 3030
Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje)

ŠVAJCARSKA:
Upiši human132 i pošalji SMS na 455
Cena poruke: 10 CHF

Predlog za doniranje:
Doručak jeste najbitniji od svih obroka u danu, ali:
Jedan preskočeni doručak nam neće ugroziti život.
Jedan preskočeni doručak može koštati 100 ili više dinara.
Jedan preskočeni doručak će uticati da imamo bolju liniju.
Jedan preskočeni doručak koji ćete u vidu novca donirati može nekome spasiti život.
Jedan preskočeni doručak nekome može vratiti osmeh na lice.

I na kraju na vama je da odlučiute!

VAŠE MALO NEKOME ZNAČI SVE
BUDIMO HUMANI



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login