„Pohvala dobroti“ – Lazarevo uskrsnuće 3

HEROJI, HUMANOST  

SJAJNE VESTI donosi Milan Stepanović

Uskrsnula je dobrota nekoliko dana pre nove godine. Možda dobrota i nije umrla, možda se samo primirila, ali ovaj put uskrsnula je na pravi način. Pre 2 nedelje preneli smo vest koju je na Facebook-u napisao Milan Stepanović, i pre par dana novu vest o tome kako je pokrenuta akcija da se pomogne mladom Lazaru Rišaru. Odziv je bio fenomenalan, a rezultat je opisan u jednom tekstu koji je na svojoj Facebook stranici postavio inicijator ove akcije Milan Stepanović:

Dobrota, koja je progovorila iz običnih ljudi, učinila je, za par dana, ono za šta institucije grada i države, i pored svih obećanja, godinama nisu marile. Lazar Rišar, talentovani, mladi i siromašni somborski maratonac, bez ikakvih prihoda za život, svega nekoliko dana nakon prošlonedeljne objave o njemu na fejsbuk mreži, dobio je skoro sve što mu je nedostajalo.

lazar-risar-dobio-pomoc-lazarevo-uskrsnuce-6

Pre svega – ljubav, pažnju i podršku, a zatim i odeću (majice, košulje, džempere, farmerke, jakne, veš), obuću (duboke cipele), sportsku opremu (dukseve, trenerke, patike), toplu posteljinu i peškire, sredstva za higijenu,

lazar-risar-dobio-pomoc-lazarevo-uskrsnuce-8

ogrev (drva), hranu, frižider, sto i stolice, pa i neophodne naočare koje do sada nije imao…

lazar-risar-dobio-pomoc-lazarevo-uskrsnuce-1

Sve su to dve devojke (Dejana i Anamarija), dobrovoljno, savesno poslagale i sortirale u kutije (Lazar nema ormane), a sve što je Lazaru bilo premalo ili preveliko, on je danas pre podne, složeno u tri velike kutije, odneo u somborski Crveni krst i darovao onima kojima je pomoć, takođe, potrebna (ranije je ovde dolazio po pomoć, danas je prvi put on doneo pomoć). Stigle su zadnjih dana na njegovu adresu desetine paketa (i poštom, i lično), a za manje od sedam dana, na Lazarevom računu u banci, sakupljena je već skoro polovina potrebnih sredstava (do sada preko 5.000 evra) za kupovinu skromnije kućice ili garsonjere u Somboru, čime bi bio rešen dugogodišnji problem njegovog stalnog smeštaja. Ako pomoć svih nas bude nastavljena, makar približno ovim tempom, Lazarev problem biće rešen najkasnije za par sedmica. Njegova zahvalnost svima koji su mu pomogli je beskrajna. Svetlucanje u očima, živost, osmeh, veselost i razdraganost zamenili su senu tuge i ozbiljnosti, koja se, do skora, jedino ocrtavala na licu ovog hrabrog i trpeljivog momka i sportiste, koji i dalje redovno, svako jutro, već u pet časova, trči svoju dnevnu 35-kilometarsku relaciju, od Sombora do Apatina i nazad. Lazar želi svima srećno i blagosloveno novo leto i nada se da će u novoj godini uspeti da ostvari dve velike želje – da nastavi da trči maratone u zemlji i inostranstvu, i da on bude u situaciji da može da pomogne drugima. Nadajmo se da će tako i biti. Veliko HVALA svima, istinski i od srca, na podršci i pomoći Lazaru, i molim da ne zastanemo sada, na pola puta, već da uz Lazara, ovaj put, ostanemo do kraja i završimo priču, čiji se srećan svršetak, konačno, nazire na obzorju. Hvala još jednom!

lazar-risar-dobio-pomoc-lazarevo-uskrsnuce-2

P.S. Ponavljam Lazareve račune i kontakt-adresu:
Lazarev žiro račun kod Erste banke: 340-3229031766 (dinarski račun) i 340-7648818530 (devizni, swift: gibars22).
Lazareva adresa je: Lazar Rišar, Gakovački put 15, 25000 Sombor, a telefon: 064 543 73 10.“

SJAJNE VESTI su odabrale ovu akciju i ovim primerom žele da apeluju na sve da u ovoj godini urade nešto slično. Pomoći nije teško, samo se trebamo pokrenuti.

Milane tebi želimo puno zdravlja i sreće i puno zahvalnosti jer si pokrenuo jedan humanitrni točak koji, nadamo se, neće biti tako lako zaustavljen.

SJAJNO!2 odgovora na temu "„Pohvala dobroti“ – Lazarevo uskrsnuće 3"

  1. Pingback: Pet godina Lazarevog trčanja | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Sjajne vesti - Događaji koji su obeležili januar 2016. godine - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login