Novak Đoković startuje novu 2016. godinu mečom na turniru u Dohi

TENIS  
Novak Đoković startuje novu 2016. godinu mečom na turniru u Dohi

SJAJNE VESTI O POČETKU NOVE ATP TRKE U 2016. GODINI

Novak Đoković je 2015. godinu završio na prvom mestu, osvojio 11 turnira od ukupno 16 na koliko je učestvovao. Samo jednom nije uspeo da bude finalista i to baš na ovom turniru u Dohi. Eliminisan je od hrvatskog igrača Ive Karlovića u tri seta 7:6 (7:2), 6:7 (6:8) i 4:6.
Novak sada ima ukupno 16.585 bodova dok je prvi sledeći pratilac Endi Marej sa 8.945, a potom sledi Rodžer federer sa 8.265 i Stanislav Vavrinka sa 6.865. Usamljenost na prvom mestu može da overi i ove godine ali mu sledi veoma težak zadatak. „Srpski ekspres“ mora da osvoji veliki broj turnira kako ne bi izgubio bodove, a prvi turnir na kojem može da osvoji dodatne poene je Katar open koji počinje sutra.

Meč iz serije 250, u Dohi, će igrati protiv nekog od kvalifikanata, a ukoliko sve bude po planu sledeći najverovatniji protivnici su Fernando Verdasko i Tomaš Berdih. Na drugoj strani kostura su Rafael Nadal i David Ferer.

Ovih dana Novak se priprema na veoma interesantne načine. Naime, na njegovom twitter nalogu možete videti načine na koje Nole vežba. On je na ovoj društvenoj mreži podelio svoj način vežbanja: „I bet you didn’t use rowing machine in this way yet ;)“ – Kladim se da mašinu za veslanje još niste koristili na ovaj način 😉

Nole će učestovati samo na ovom turniru pre Australijan opena, jer to je već utabana staza kojom će naš najbolji teniser pokušati da, pre svega, odbrani sve poene, a potom i da napadne nove rekorde.

Katar open 2016 u Dohi igra se za nagradni fond od 1.28 miliona dolara.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Novak Đoković startuje novu 2016. godinu mečom na turniru u Dohi"

  1. Pingback: „Srpski ekspres“ startovao novu sezonu pobedom u Dohi | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login