Tigar iz Pirota sa gumenim čizmama osvaja strana tržišta

INVESTICIJE, IZVOZ  
Tigar iz Pirota sa gumenim čizmama osvaja strana tržišta

SJAJNE VESTI IZ PIROTA

Kompanija „Tigar“ a.d. izvozi oko 75% proizvoda na strana tržišta. Ovih godina „Tigar“ je svoje proizvodne kapacitet proširio na proizvodnju zaštitne obuće. Naime, ova kompanija je ostvarila saradnju sa nekoliko zemalja Skandinavije i to Estonijom, Švedskom i Finskom kojima proizvodi obuću za opremanje njihovih armija. Takođe, vrlo unosan posao je sklopila i sa Hong Kongom, za čije vatrogasce pravi specijalne gumene čizme. Ovo su tehnički najzahtevniji proizvodi, koji moraju da zadovolje stroge funkcionalne uslove i uslove konkurencije u samom procesu tamošnje nabavke. U ovoj zaštitnoj čizmi vatrogasci bez straha od povreda mogu hodati kroz otvoreni plamen.
Što se tiče ugovora, bitno je napomenuti da su uspeli da obezbede četvorogodišnji ugovor u vrednosti od 4.700.000 evra ili prevedeno u proizvode oko 117.000 pari obuće. Važno je istaći da se godišnje u Hong Kong uputi robe u vrednosti od 200 do 400 hiljada eura. I ostale zemlje Evrope, Azije i Amerike su prepoznale vrhunski kvalitet i dizajn ove gumene obuće pa se svi nadaju uspostavljanju saradnje.

U svojim proizvodnih pogonima uposleno je oko 1500 radnika koji rade na novim linijama za proizvodnju gumene obuće, tehničkih guma i hemijskih proizvoda.

Kada se govori o standardnom tržištu, „Tigar“ je lansirao novu kolekciju modne i dečije gumene obuće za kišne dane, a domaće gumene čizme se razlikuju od ostalih jer su izrađene od visokokvalitetnih materijala i u skladu sa definisanim ekološkim standardima, spoj su bezbednosti, mode i tradicije. Trude se da budu u trendu, ali i da sačuvaju prepoznatljive motive sa pirotskih ćilima po kojima je taj grad poznat.

Prošlogodišnja nagrada „Najbolje iz Srbije“ za najbolji robni brend otišla je u kompaniju „Tigar“ za njihovu obuću, čime je ova kompanija potvrdila osmodecenijsku tradiciju, kvalitet i originalnost.

Pogledajte kako izgleda rad u fabrici „Tigar“ a.d. iz ugla Al Jazeera Balkans:

Marketing menadžer u „Tigru“, Danijela Aleksova izjavila je:

„Kupci na našem tržištu imaju široku ponudu gumenih čizama u radnjama, ali čini se da i dalje nisu dovoljno edukovani o prednostima jedine domaće gumene obuće nad jeftinijim modelima. Za dečiju i modnu obuću to je veoma važno. Na primer, u obuću koja dolazi sa Dalekog istoka, zbog dugog transporta, ubrizgavaju se materije koje su štetne po zdravlje, kako bi se zadržao prvobitni izgled. Takođe, treba imati u vidu i prednosti gumene nad PVC obućom koja je hladna i na niskim temperaturama puca, a noga ne diše dobro. U našoj kompaniji veoma vodimo računa o tome, te otuda posedujemo sertifikat integrisanih menadžment sistema, kao znak visokog kvaliteta naših proizvoda. Ovih dana ulazimo u projekat razvoja i komercijalizacije čizme sa motivima pirotskog ćilima u saradnji sa udruženjem Damsko srce, dva brenda u jednom.“

SJAJNO!11 odgovora na temu "Tigar iz Pirota sa gumenim čizmama osvaja strana tržišta"

  1. Pingback: Sjajne vesti - Događaji koji su obeležili januar 2016. godine - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login