„Srpski ekspres“ startovao novu sezonu pobedom u Dohi

TENIS  
„Srpski ekspres“ startovao novu sezonu pobedom u Dohi

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ

Decembar je mesec za odmor u tenisu, ali teniseri uzimaju svega 10-15 dana i nakon toga kreću u pripreme. Za našeg Noleta, ovaj odmor bio je više aktivan jer je učestovao na raznim događajima, što aktivno kao učesnik, što kao posmatrač. Ovogodišnji prvi turnir u Dohi, našem najboljem sportisti doneo je i prvu pobedu. Meč koji nije mogao da pruži mnogo toga, odigran je u 2 seta. Dastin Braun je, tek po nekim potezom, pokušao da „iznenadi“ svetskog broja 1, ali kranji rezultat prvog kola je nekako bio i očekivan: dva seta 6:2 i 6:2.

Dastin je uspeo da u finišu prvog seta uzme samo 2 gema i to je bilo sve što je prikazao. Preostali deo meča u ovom setu izgledao je kao rutina za Noleta i tako se ušlo u drugi set. Braun, inače 118. igrač na ATP listi, je u drugom setu uspeo da probije psihičku barijeru i da nastupi borbeno, što je donelo i malo neizvesnosti. Međutim, ona je kratko trajala jer je Nole ubrzo potom okončao meč u svoju korist. Možda najupečatljiviji deo meča desio se u 4 gemu. Novak je proklizaao i iskrenuo zglob i koleno. Na momenat je sve delovalo kao kraj za Novaka na ovom turniru, ali i tada je pokazao zašto mu se svi klanjaju na svetskoj sceni. Ustao je Nole i nastavio meč.

Na kraju na kameri je napisao „I MISSED IT :)“ (Nedostajalo mi je ovo), što samo pokazuje da je Nole i ove godine spreman i pun želje da ponovi prethodu godinu, a možda da je i nadmaši.

Pogledajte detalje iz meča:

Sledeći protivnik je pobednik meča Fernando Verdasko – Malek Žaziri.

Trenutno se održavaju turniri u Brizbejnu (Australija), Oklandu na Novom Zelandu i Šenženu.

Viktor Troicki
uspeo je, da uz dosta preokreta, savlada Stiva Džonsa (Steve Johnson) sa 7:6 (7:3) i 6:1.

Naša najbolja srpska teniserka Ana Ivanović i Kirsten Flipkens iz Belgije pobedom su startovale na turniru u Oklandu u konkurenciji dublova. Pobedile su dubl par Andreu Hlavackovu iz Češke i Luciju Hradecku sa 4:6, 6:4 i 10:3.

Na žalost Jelena Janković nije uspela da pobedi Robertu Vinči. Izgubila je rezultatom 6:3, 2:6 i 4:6 na turniru u Brizbejnu.
Ni Bojana Jovanovski nije pružila sjajnu igru pa je izgubila od Ana-Lene Fridzam sa 6:0 i 6:3 u prvom kolu turnira u Šenženu.
Dušan Lajović nije uspeo da preskoči prvu prepreku. Poražen je od Radeka Štepaneka rezultatom 6:0 i 6:3 na turniru u Brizbejnu.

SREĆNO U NASTAVKU!

SJAJNO!



2 odgovora na temu "„Srpski ekspres“ startovao novu sezonu pobedom u Dohi"

  1. Pingback: Novak Đoković udebljiv i protiv Fernanda Verdaska na turniru u Dohi | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Novak savladao Majera sa 2:0 pa sa Berdihom igra polufinale Dohe | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login