Novak savladao Majera sa 2:0 pa sa Berdihom igra polufinale Dohe

TENIS  
Novak savladao Majera sa 2:0 pa sa Berdihom igra polufinale Dohe

SJAJNE VESTI IZ DOHE

Svetski broj 1 je pobedio Leonarda Majera u dva seta rezultatom 6:3 i 7:5. Novak Đoković je, posle pobede nad Verdaskom u četvrtfinalu, u ovom veoma teškom meču ipak slavio i prošao u polufinale turnira u Dohi. Rezultat na izgled deluje kao da je Novak imao samo malo poteškoća u drugom setu, međutim kada se odgleda meč vidi se da je Nole imao problem tokom celog meča.
Majer, inače 35. igrač sveta, poveo je sa 2:0 na početku seta i tako stekao psihološku prednost. Osvojen gem na svoj servis, pa potom brejk, bio je alarm Novaku da se trgne i počne da igra svoju igru. Potom je Nole uzeo brejk i smanjio na 2:1. Naredni gem na svoj servis je potvrdio za 2:2 i odmah nakon toga ponovo brejk za 3:2. Usledila je igra „gem za gem“ i do kraja je Nole uspeo da održi rezultat i uzme još jedan brejk, tako da se rezultatom 6:3 otišlo na predah.
U drugo setu identičan početak. Sa 2:0 poveo je Majer i tu prednost održavao do osmog gema, kada je Nole osvojio svoj servis i potom „brejknuo“ Majera i tako stekao psihološku prednost. Pokušavao je Nole u prethodne dve prilike da ostvari brejk ali u tome nije uspeo jer je protivnik igrao fenomenalno. U 11. gemu Nole je uspeo da zadrži svoj servis i na kraju u zadnjem gemu uspeo da ostvari brejk i pobedu.

Ipak utisak je da Nole ne igra svoj tenis a to je što zbog male povrede u prvom meču, što zbog umora koji je evidentan.

Pogledajte detalje iz meča Novaka i Majera:

U drugom četvrtfinalu Čeh Tomaš Berdih savladao je Britanca Edmunda rezultatom 2:0, a po setovima 6:3 i 6:2. Ovim rezultatom Berdih je obezbedio polufinale Dohe i sastaje se sa Noletom od danas od 18h.

SREĆNO NOLE!
SJAJNO!