Novak Đoković osvojio prvi ATP turnir u 2016. godini. Rafael Nadal savladan sa 6:1 i 6:2 za sat i 16 minuta (VIDEO)

NAGRADE, TENIS  
Novak Đoković osvojio prvi ATP turnir u 2016. godini. Rafael Nadal savladan sa 6:1 i 6:2 za sat i 16 minuta (VIDEO)

SJAJNE VESTI IZ DOHE

Novak Đoković je podigao prvu titulu u 2016. godini. U 47-om okršaju ova dva teniska maga, naš teniser je bio bolji i slavio je rezultatom 2:0. U ukupnim pobedama je 24:23 u korist Noleta.
Novak je u ovom meču delovao mnogo svežije nego u meču sa Majerom i Tomašom Berdihom. Od 86 finala koliko je Novak igrao ovo je jubilarni 60-i trofej.

TOK MEČA

#Prvi set#
Činilo se kao da će Novak početi i ovaj set kao prethodna dva meča, ali na svu sreću spasao je brejk priliku Nadala i odigrao nekoliko fenomenalniha poena. Asom završava svoj servis za vođstvo od 1:0. Krenuo je Nadal oštro u drugom gemu, ali Novak je siguran u svoju igru 0:15. Duga razmena udaraca (ukupno 19), strpljivo građenje šanse i 0:30. Skraćena lopta, delovala je tako sporo kao da će je Nadal stići ali mreža se isprečila i 0:40 – tri brejk šanse na početku meča. Prvu loptu ne koristi, ali druga je srećna za Novaka i brejk 2:0. Novak servisa i igra se sjajan tenis u nastavku, ali Novak servis vinerom završava svoj servis za 3:0. Četvrti gem donosi nešto mirniju igru koju Nadal rešava u svoju korist, uz jedan odličan a može se reći i najbolji poen.

Još jedan siguran servis gem za Novaka – 4:1. Fenomenalan poen za Novaka na Nadalov servis pri rezultatu 30:40. Stigao je Nole skoro nemoguće i zadao finalni udarac u vrh terena za novi brejk i 5:1 u ovom setu. Rutinski odrađuje 7 gem na svoj servis i uz četvrti as vodi u setovima od 1:0.

Pogledajte detalje iz prvog seta:

#Drugi set#
Nove lopte na otvaranju novog seta za Nadala. Nisu bile srećne ovaj put jer je Novak pružio odličnu igru. Imao je 2 brejk šanse, ali gem je dobio tek posle „đusa“ – 1:0. Dobrom igrom Novak potvrđuje brejk prednosti 2:0. Konačno Nadal pokazuje svoju dobru igru i uspeva da uzme brejk i tako smanjuje rezultat na 2:1. Novak je definitivno u svojoj igri što i pokazuje u ovom gemu 3:1. Na Nadalov servis, pri rezultatu 30:30 bekhend vinerom obezbedio je Nole brejk šansu koju koristi na fenomenalan način – posle dobre razmene udaraca smeč za 4:1. Šta reći na ovu igru, prosto Novak deluje superiorno. Odservirao je Nadal za obraz i ostanak u meču 5:2. Nole servira za meč i titulu. Koliko je dominantan na terenu pokazuje i ovaj zadnji gem. Sa tri meč lopte ušao je u završnicu. Prvu ne koristi, ali drugu pretvara u poen. Ovo je najubedljiviji dobijeni međusobni meč Novaka i Nadala – 6:1 i 6:2.

Pogledajte ceo meč:

KATAR OPEN 2016 JE OSVOJEN!
Iz Dohe Novak se seli na sledeći turnir: AUSTRALIAN OPEN 2016!

BRAVO NOLE! SREĆNO!

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Novak Đoković osvojio prvi ATP turnir u 2016. godini. Rafael Nadal savladan sa 6:1 i 6:2 za sat i 16 minuta (VIDEO)"

  1. Pingback: Bugarska nacionalna agencija (BTA) 5. uzastopno izabrala Novaka Đokovića za najboljeg sportistu Balkana | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Sjajne vesti - Događaji koji su obeležili januar 2016. godine - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login