Vanja Udovičić studentima stipendistima poželeo da „ukradu“ znanje u inostranstvu i da se vrate u Srbiju

NAUKA, OBRAZOVANJE, SPORT  
Vanja Udovičić studentima stipendistima poželeo da „ukradu“ znanje u inostranstvu i da se vrate u Srbiju

SJAJNE VESTI ZA STUDENTE

Vanja Udovičić, nekadašnji vrhunski vaterpolista, a danas Ministar omladine i sporta uručio je plakete dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente za studije u inostranstvu. Od 10 časova, u Braon salonu Palate Srbija, prisustvovalo dve stotine mladih koji će svoje znanje proširiti na studijama na svetskim univerzitetima.
Na ovom konkursu, za školsku 2015/2016. godinu, stipendije je dobilo ukupno 500 mladih, a Ministar je rekao da Vlada Srbije želi da upravo mlade podstakne, stipendira i pokrene energiju kod njih, i drugih studenata.

Cilj ministarstva omladine i sporta je da školuje naše talente u inostranstvu i da podrži mlade koji će svoje znanje i iskustvo stečeno na prestižnim svetskim univerzitetima po završetku studija ulagati u napredak i razvoj Srbije.

Vanja Udovičić je pozvao studenta da „ukradu“ što više znanja i iskustva u inostranstvu, da sebe unaprede, a potom da se vrate u Srbiju i da to znanje prenesu na nove generacije, a dodao je da su znanje i obrazovanje najveći kapital. Ministar je poručio stipendistima da su oni budućnost, kao i da se od njih najviše očekuje.

„To je od krucijalne važnosti ako želimo da naša zemlja bude kvalitetnija“ – izjavio je Udovičić.

Stipendija u iznosu od 534.000 dinara će sigurno podstaći stipendiste, ali će pre svega pomoći njihovim roditeljima, koji na najbolji način znaju koliko su truda i odricanja imali.

„Zato želimo da pomognemo vašim roditeljima, a vama da pokažemo da ulažemo u naše najkavalitetnije, u mlade, jer od njih najviše očekujemo“ – dodao je Vanja.

Naglasio je da znanje nesto što nikada niko u životu ne može da ukrade niti da otme, niti da se izgubi, ali je to nešto u šta konstantno treba ulagati. Interesantna stvar koju je napomenuo svim studentima je njegov primer života u inistranstvu i da su svi koji dođu u drugu zemlju u njoj uvek stranci.

Dobitnica stipendije Dositeja Antonina Kostić rekla je da oseća da se njen trud isplatio i da za nju dobijanje stipendije predstavlja veliku podršku i pomoć. Antonina je dobila stipendiju za master studije na Aristotelom univerzitetu u Solunu, a istakla je da se Fond brine za nju i druge mlade, kao i da ih podstiče na putu ka uspehu.

„Smatram da je velika čast biti dobitnik stipendije i time biti među onima koji će nakon svog lično i profesionalnog usavršavanja u inostronstvu svoj put nastaviti u Srbiji i doprineti građenju jedne lepše budućnosti za naredne generacije“ – izjavila je Kostić.

DA NAM SE VRATITE SA ZANANJEM!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login