Drugo po redu takmičenje „Get in the Ring“ održano u Beogradu

DOGAĐAJI, INFORMATIKA, IT TEHNOLOGIJE  
Drugo po redu takmičenje „Get in the Ring“ održano u Beogradu

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Pre dva dana održano je drugo takmičenje mladih preduzetnika pod nazivom „Get in the Ring“ u Beogradu. Mesto održavanja bila je Privredna komora Srbije (PKS), a organizator je bilo Udruženje mladih privrednika Srbije (UMPS). Ovo je takmičenje mladih „start up-ova“, od kojih će samo jedan predstavljati državu Srbiju u Sofiji.
Kao što to i sam naziv takmičenja kaže, ovo je borba takmičara u bokserskom ringu bez rukavica ali sa biznis idejama.
Ove godine, među 11 najboljih ideja, pobedu je odneo VISMEDIC, aplikacija za online VIDEO konsultacije sa vrhunskim stručnjacima iz najboljih institucija zdravstvene zaštite, a odluku je saopštio žiri u sastavu: Aleksandar Gračanac (PKS i koordinator Foruma MSPP), Danica Kilibarda-Jevtić (Embassy Techzones IT Park in Inđija), Vuk Đukić (Principal at South Central Ventures), Ivan Pribićević (Business Development Manager at TMS CEE d.o.o.) i Janko Stojanović (CEO / Co-founder at Buildcon).

„Ponosan sam što ću predstavljati Srbiju na regionalnom „Get in the Ring“ takmičenju u Sofiji“ – izjavio je Goran Ocokoljić koji je predstavljao VISMEDIC.

Pubilka je bila podeljena i neizvesnost je bila do samog kraja, kada je žiri saopštio da publici daje još 2 miunta kako bi svi glasovi bili objedinjeni. Na kraju neki su otišli razočarani, a neki takmičari su iskoristili priliku, da posle proglašenja pobednika svoje projekte detaljnije predstave investitorima koji su sve to posmatrali iz publike. U publici je, nakon proglašenja pobednika, vladalo interesovanje za sve finaliste (njih 6) jer su to realno i najbolji projekti koji su se prijavili na ovo takmičenje. DelPal (platforma za brzu povoljnu i jednostavnu dostavu paketa) koji je predstavljao Živojin Sekulić, Grasslamp (lampa koja uzgaja travu u kući) i aplikacija HUNDO (platforma namenjena umrežavanju ljubitelja životinja) bili su nainteresantniji projekti prisutnoj publici. Oni su odgovorili na neka pitanja koja su čak iznenadila i sam žiri.

Pogledajte kako izgleda jedno takmičenje (Finale 2014. godine):

Predstavnik Srbije, će danas u Sofiji odmeriti snage sa ostalim pobednicima iz drugih država, a pobednik tog takmičenja ide na 7. svetsko prvenstvo startapova u Južnoj Americi, u martu 2016. godine. Finalisti će sigurno dobiti velike nagrade, a glavnu nagradu će poneti sam jedan takmičar i to najverovatnije investiciju u vrednosti od milion eura.

Glavni cilj, ovog takmičenja, je da se pomogne mladim ljudima da razviju svoj preduzetnički duh i svoju ideju, a to će postići kroz mentorstvo, umrežavanje i lakši pristup neophodnim finansijskim sredstvima. Na ovaj način bi trebalo da postanu brzorastuće kompanije u Srbiji, a samim tim će pomoći razvoj preivrede svoje zemlje.
Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd uz podršku bronih partnera. Svi takmičari su imali stručnu pomoć USAID Projekta održivog lokalnog razvoja, a podršku su pružili i Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd, kao i već pomenuta Privredna komora Srbije.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Drugo po redu takmičenje „Get in the Ring“ održano u Beogradu"

  1. Pingback: Sjajne vesti - Događaji koji su obeležili januar 2016. godine - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login