Košarkaši Crvene Zvezde pobedili veliki Panatinaikos u Atini sa 74:63

KOŠARKA  
Košarkaši Crvene Zvezde pobedili veliki Panatinaikos u Atini sa 74:63

SJAJNE VESTI IZ ATINE

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Panatinaikos u trećem kolu Top 16 faze Evrolige rezultatom 74:63, a po četvrtinama 16:14, 22:20, 16:14 i 20:15. Ovo je prva pobeda i fenomenalno izdanje „crveno-belih“ u sred Atine. Pretprljeni porazi, prvo od Efesa Istanbulu, pa onda poraz od Fenerbahčea kod kuće, otreznili su i trenera Radonjića i igrače.
Niko nije očekivao ovakvu pobedu, a posebno što je Zvezda imala kontrolu nad celom utakmicom. Sve četvrtine su završene u korist „crveno-belih“, a utakmica je bila vrlo napeta i žestoka. Na drugoj strani, naš slavni Aleksandr Đorđević, nije mogao naći pravo rešenje na ovoj utakmici za Zvezdinu fenomenalnu odbranu. Od pojedinaca najbolji je bio Majk Cirbes koji je dao svoj maksimum i postigao 12 poena i imao 4 skoka, dok je u njegovom rangu bio i Štimac sa 11 poena i 6 skokova. Oni su imali žestoke okršaje sa Raduljicom i Kuzmićem pod košem. Naravno nikako ne treba umanjiti značaj doprinosa Kinzija, Lazića, Jovića i ostalih, jer je ovo urađeno timski. Sve je funkcionisalo i pobeda je zasluženo odneta.

Na utakmici u Atini (hala OAKA) bilo je prisutno oko 11.000 gledalaca. Sudije: Konde iz Španije, Rižik iz Ukrajine i sudija Balak iz Izraela.

Učinak igrača:

Crvena zvezda
– Cirbes 12
– Lazić 11
– Štimac 11
– Jović 9
– Kinzi 9
– Dangubić 6
– Micić 5
– Simonović 5
– Miler 4
– Gudurić 2
– Rebić
– Simanić

Panatinaikos:
– Gist 15
– Raduljica 12
– Feldin 12
– Kalates 7
– Kuzmić 5
– Dijamantidis 5
– Papajanis 4
– Janković 3
– Pavlović
– Focis
– Haralampopulos
– Loncis

Pogledajte detalje sa meča:

Zvezda će predstojeće dve utakmice, protiv Unikahe 21. januara i protiv Lokomotive 28. januara odigrati pred svojim navijačima.
Svim igračima čestitke, uz nadu da će u Srbiji pokazati isto tako dobru igru kao u Grčkoj.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login