Ekipa radio emisije „Druga strana računara“ ugosila SJAJNE VESTI

INTERVJU, IT TEHNOLOGIJE, MUZIKA, ZANIMLJIVOSTI  

SJAJNE VESTI IZ STUDIJA BEOGRAD 1

Protekle noći u studiju „radio Beograd 1“ okupilo se malo znano, a malo i neznano društvo. Okupljanje je bilo u holu zgrade pola sata pre emisije, a svi su stigli u dogovoreno vreme, što je bilo veoma zabrinjavajuće. Zašto bi svi došli na vreme? Da li to tako ide kod nas u Srbiji? Početak druženja je počeo uz malo treme za neke učesnike, a neke su već opustili voditelji Vladan Nenadić i Predrag Peđa Jovanović, ali i ostali momci iz organizacije (možda i malo stariji momci) 🙂
Svi pozvani gosti odazvali su, a pred mikrofonima su se našli:

Vlatko Vedral – profesor kvantne fizike na Univerzitetu u Oksfordu
Tina Grebec i Dejan Sondža – Članovi autorskog benda „El Kachon“ (El Kaćon)
Romana Redžić-Todorović – pesnik, doktor lepe reči, leči tužna srca i zaljubljene duše
Nebojša Marić „Maroni“ – snimatelj, producent, gitarista, pevač
Vedran Martinović – Vlasnik i urednik sajta SJAJNE VESTI
Autori i voditelji: Vladan Nenadić i Predrag Jovanović

U potpuno opuštenoj atmosferi pričalo se o ozbiljnim temamam. Svaka ozbiljna tema, uz primese šale (na ovim prostorima jako izražena posle 12h uveče), izazvala je reakciju i sopstvene stavove svih u studiju. Desetak ljudi u studiju su imali pregršt tema, ali je bilo malo vremena da se kaže nešto više i da se otvori šira polemika.

Vlatko Vedral je na duhovit način predstavio svoje zanimanje i izneo neke interesantne stvari iz istraživačkog rada. Nezaobilazni faktor „muzika“, morala je da umeša prste i u njegov život. Tako je i sinoć u studio donesen snimak „svež ispod čekića“, i krenula je kiša pitanja u vezi muzike, jer su voditelji očigledni „zastranili“ u muzičkom pravcu. Objašnjavao je Vlatko kvantnu fiziku, kvantnu muziku i zakaza „kvantni koncert“ sredinom 2017. godine. Naravno pozvani su svi „kvantni slušaoci“, tj. ljubitelji dobre muzike.
Nebojša Marić „Maroni“, „uhvaćen“ na relaciji Beograd-Beč-Budimpešta u poslepodnevnim časovima 15. januara 2016. godine i priveden je u studijo radio Beograda 1 na detaljni ispitivanje. Voditelji Peđa i Vladan su ga ispitivali zbog čega on pravi sjajne hitove, zašto je tako spokojan i miran, zašto piše tekstove koji pozivaju na pozitivne stvari. Branio se uspešno Marnoni, ali se konačno odao i rekao da je ipak u studio poneo svoje oružje: gitaru. Usledile su recitacije Romana Redžić-Todorović uz pratnju ovog „kriminalca-producenta“. Srećom, Romana je imala nekoliko pesama koje su voditelje podogile u dušu, pa su ispitivačku energiju usmerili samo na Romanu. Ona je odgovarala u svom stilu – opušteno i izjavila jednu zabrinjavajuću stvar. Svi su ostali „zabezeknuti“ na njenu pre svega pomisao, a onda i izgovorenu rečenicu da ne čita vesti i ne gleda televizor. Kakva „nepristojnost“ ove prefinjene dame, zamislite ne gleda TV i ne čita vesti. Na red su došli i članovi El Kachon benda, Tina i Sondža, koji su bili kao pilići u kavezu, a oko njih petlovi (2 petla – kao što bi rekao Đ.B.). Odgovarali su tiho i tačno na sva pitanja. Bili su zadovoljni voditelji-ispitivači kada je Sonža objasnio ono što rade. Opisao je mešavinu roka, bluza i fanka, pre svega taj bogati zvuk koji proizvode članovi benda Tina – vokal, Tomi – slajd gitara i vokal, Krt – gitara i vokali, Sondža – bas i vokal, PimpS – perkusije, Žiga – bubnjevi i Aleš – tonski tehničar. Tina je istakla da je više događaja i da je bolja muzička scena u Srbiji nego u Sloveniji, ali da oni ipak više sviraju u Sloveniji. Sondža je rekao da su Novosadski „Šinobusi“ jako dobro prihvaćeni u Sloveniji, a voditelji-istražitelji su oduševljeno prihvatili ovu činjenicu i poželeli da ovaj bend bude prihvaćen i u svojoj zemlji kao u Sloveniji.

Poslušajte neke radove El Kachona:

i

Vedran Martinović iz SJAJNIH VESTI predstavio je početke i osnivanje sajta, kako je sve počelo, kao i dosadašnji rad. Uspešno su se SJAJNE VESTI branile od napada istražnih organa (Peđe i Vladana). Pričalo se o problemu „senzacionalnih“ i loših vesti, kao i pravcima kojima treba da ide naše društvo kada je internet u pitanju, a pre svega društvene (Vladan ispravlja i kaže socijalne) mreže. Svi su složni oko činjenice da su SJAJNE VESTI potrebne ljudima! Doći do konzumenata takvih članaka nije lako, ali put je ucrtan i polako se korača. Urednik SJAJNIH VESTI je istakao važnost marketinga kao sredstva za plasiranje dobrih stvari, kao što je kvalitetna muzika, dobri članci, poezija, kultura, ličnosti koje su nešto postigle a za njih se uopšte nije čulo, i slično.

Neke interesantne izjave iz emisije:

Sondža (El Kachon): „Ja sam rodom VanZemunac“
Romana: „Ne čitam vesti i ne gledam televizor. Ja sam majka i vreme hoću da provedem sa decom.“
Grupa autora (Peđa, Vlatko, Vladan, Sondža, Maroni, Vedran): „Kvantna kafa, Kvantos Kafa, Kvantni frižider“
Peđa i Vladan: „Proizvod iz Edinburga – Kvantno pivo“
Na konstataciju Maronija da će svirati Unpluged Vladan je pitao: „Jel skupa struja pa svirate unpluged?“
Vladan: „Ja sam Bezbanković“
Peđa: „Nikad nisam mislio da ću postati kvantni fizičar“

Bilo je malo vremena da se kaže nešto više, ali su voditelji lepo uskladili razgovor sagovornika i predstavile suštinu ove emisije.

Poslušajte emisiju na ovom linku:


SJAJNE VESTI se posebno zahvaljuju Mladenu Dumitraškoviću iz Bora koji nas je upoznao sa Predragom Peđom Jovanović i napravio spregu između sjajnog sajta i sjajne emisije. Takođe, ništa manja zahvalnost ide direktno voditeljima Peđi i Vladanu na veoma dobrom dočeku i sjajnoj emisiji.
Takođe zahvalili bi se i ostalim ljudima koji su učestvovali u emisiji, a koji su već navedeni na početku ovog članka.
Do sledeće radio emisije POZDRAV!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login