Australijan open – početak sutra u zoru

TENIS  
Australijan open – početak sutra u zoru

SJAJNE VESTI IZ AUSTRALIJE

Australijan open ili Otvoreno prvenstvo Australije (engl. Australian Open) je teniski turnir koji se održava svake godine i traje dve nedelje u januaru (u prošlosti se održavao u decembru). Hronološki je prvi grend slem turnir u godini. Održava se u Melburnu. Otvoreno prvenstvo Australije je osvojilo najviše tenisera od svih ostalih grend slemova. Na turniru se igra u pojedinačnoj konkurenciji za muškarce i žene, kao i u parovima i u mešovitim parovima, a postoji i juniorsko takmičenje. Svake godine ga poseti oko 550.000 gledalaca.

Naši teniseri: Novak Đoković, Aleksandra Krunić, Filip Krajinović i Dušan Lajović igraju prvog dana ovog turnira. Prvi meč na turniru, od naših takmičara, će imati Novak Đoković, koji je inače petostruki osvajač ovog gren slema. Igraće protiv Hjong Čunga iz Južne Koreje, koji je 51. na ATP listi, a meč će biti treći po redu na „Rod Lejver“ areni negde između 4 i 5 sati ujutro po našem vremenu.
Aleksandra Krunić (121. teniserka sveta) u prvom će izaći na megdan Kanađanki Eženi Bušar, inače 47. na WTA listi. Ovaj meč je zakazan kao poslednji na terenu broj 2.
Filip Krajinović (101. igrač sveta) probaće da pobedi Amerikanca Denisa Kudle, koji je 68. na ATP listi. Filip i Denis će igrati meč koji će biti je treći po redu na terenu broj 19.
Snage će odmeriti i Dušan Lajović (79. na ATP listi) sa Amerikanacem Semom Kverijem (60. teniser sveta). Njih dvojica će igrati 3. meč na terenu broj 20.

Novak Đoković je navikao novinare u Australiji na „čokoladno iznenađenje“, pa je i na prvoj konferenciji za medije pred početak prvog gren slema predstavnicima medija podelio čokoladice.

Našim igračima poželećemo mnogo sreće pa da budu bolji nego prošle godine, a Novaku da odbrani titulu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login