Dušan Lajović i Novak Đoković pobedama startovali na Australijan openu

TENIS  
Dušan Lajović i Novak Đoković pobedama startovali na Australijan openu

SJAJNE VESTI SA AUSTRALIJAN OPENA

Dušan Lajović je pobedio Sema Kverija koji mu je predao meč u 5-om setu (6:7 (5:7), 4:6, 6:4, 6:2). Bez obzira što je Sem odustao Dušan je pokazao sjajno izdanje na početku prvog gren slema ove sezone. Početak meča pripao je Semu Kveriju koji je spasao je dve set lopte u na početku i uspeo da uzme prvi set. Nakon toga, Kveri je uspeo i u drugom setu da uzme brejkove i osigura set, a Duci je posle toga podizao igru i izjednačio na 2:2. Imao je Dušan jaku podršku sa tribina, pogotovo u trenucima kada mu je to bilo neophodno. Interesantno u ovom meču je činjenica da je Džon Mekinro komentarisao na ESPN-u kako Kveri igra odlično protiv „Denisa“, pa je Dušan Lajković dobio novi nadimak – Denis (možda je aludirao na lik iz crtanog filma Denis Napast …).
U drugom kolu Australinan opena Duci će igrati protiv Roberta Bautiste, koji je bio bolji od Martina Klizana rezultatom 3:2, po setovima 6:2, 6:3, 4:6, 2:6 i 6:2.

U drugom meču Novak Đoković je bez problema eliminisao Hjon Čunga sa 3:0, a po setovima 6:3, 6:2, 6:4. Mladi Hjon je po preporuci lekara počeo da igra tenis, kako bi popravio vid, a prošla godina mu je bila sjajna jer je napredovao najviše u karijeri. Ovo je Noletova 97. pobeda od 103. nastupu od kad je postao otac.

„Otkako sam postao otac, sve mi na teniskom terenu polazi za rukom. Draga, pretpostavljam da treba da pravimo još beba! Verovatno ću biti kritikovan zbog ovoga što sam upravo rekao.“ – rekao je uvek nasmejani Nole.

U drugom kolu sastaje se sa mladim Francuzom Kvenitnom Halisom koji je bio bolji od Ivana Dodiga sa 3:1 u setovima.

Na žalost, Aleksandra Krunić je eliminisana od Eugenie Bouchard sa 3:6 i 4:6, a Filip Krajinović nije mogao da preskoči prvu prepreku. Zbog povrede predao je meč Denisu Kudlu pri rezultatu 6:2 i 6:1 za Amerikanca.

Igračima koji nastavljaju takmičenje želimo svu sreću, a onima koji napuštaju takmičenje želju da igraju bolje na sledećim turnirima.

SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login