Humanitarni radio – Kragujevac

HEROJI, HUMANOST  
Humanitarni radio – Kragujevac

SJAJNE VESTI IZ KRAGUJEVCA

Osobe sa invaliditetom, kao i druge ugrožene grupacije danas privlače pažnju tek određenog datuma u toku 365 dana godišnje. Tek po neka nevladina organizacija ili udruženje im poklanja svakodnevnu pažnju. Jedno od njih je i udruženje „Ekspres“ u čijem sastavu je „Humanitarni radio“.
„Humanitarni radio“ je jedini medij koji je svoj program u potpunosti posvetio navedenim marginalizovanim društvenim grupacijama. Uzimajući u obzir i činjenicu da zapošljava osobe sa invaliditetom, to ga sve čini jedinstvenim u regionu.
Kao neprofitabilna organizacija, finansirana iz projekata i dobrotvornih prihoda, ovaj radio je program posvetio razbijanju predrasuda o invalidima, njihovim problemima i uključivanju u svakodnevni život. Za vrlo kratko vreme (počev od 2012. godine) Branko Lukić, urednik, osnivač i vlasnik udruženja „Ekspres“, je uspeo da kreira radio program koji je vrlo brzo dopreo do slušalaca širom Kanade, Australije, Aljaske, Bosne i Hercegovine, Kuvajta, Sudana …

Uz moto „Govori da bih te video“ radio emituje program 24 sata, a pored Branka koji je u 16-oj godini ostao bez vida, u tome mu pomažu i Nenad i Brankica. Nenad je tonac humanitarnog radia sa problemima i teškoćama u hodu, a Brankica je novinarka koja je ostala bez posla.
Redovne emisije kao što su: Lepeza, Muzikom kroz svet, Humanitarni radio na bespućima Srbije, Humanitarni adhok i druge se još uvek emituju isključivo na internet stranici www.humanitarniradio.com, a u proseku jedan posetilac ga prati od 20 minuta do jednog sata dnevno. Međutim, kao takav još uvek nije dobio nacionalnu frekvenciju, a upravo to pretstavlja glavnu prepreku da postane dostupan grupacijama kojima je posvećen.

U nadi da će se ova činjenica uskoro promeniti, da će nadležne instituciji konačno prepoznati značaj ovog medija i imati sluha, ova sjajna vest biće još sjajnija kad čujemo da je Humanitarni radio dobio nacionalnu frekvenciju. Tada ćemo ga svi zajedno slušati.

SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login