Viktor troicki osvojio-odbranio titulu u Sidneju

NAGRADE, TENIS  
Viktor troicki osvojio-odbranio titulu u Sidneju

SJAJNE VESTI IZ SIDNEJA

Viktor Troicki je osvojio, a ujedndo i odbranio, titulu na turniru u Sidneju. Sjajni Viktor je u jednom danu uspeo da pobedi dva tenisera i obeybedi finale, a tamo je posle velikog preokreta pobedio tenisera Grigora Dimitrova rezultatom 2:1 (2:6, 6:1 i 7:6 (9:7)). Uspeo je Viktor da pobedi Bugarina u veoma teškom i neizvesnom meču posle maratonske borbe od 138 minuta. Ovo je treća titula u karijeri, a dolazi u najboljem trenutku za našeg tenisera. Nagradni fond turnira u Sidneju bio je 461.330 dolara.

„Bilo je veoma stresno, nikada nisam igrao neizvesnije finale. Poludeo bih da sam izgubio. Sjajan je osećaj ponovo biti najbolji u Sidneju, drugi put iz tri finala.
Čestitke Dimitrovu, ali ja sam imao malo više sreće. Uspeli smo ponovo, sjajan je osećaj. Hvala mom timu, mojoj devojci i svima koji su učestvovali na ovom turniru.
Gregor je igrao odlično, ali sam sačuvao mirnoću u najvažnijim trenucima. Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i da ću u istom ritmu biti i na Australijan openu.“ – izjavio je Viktor posle meča.

Grigor Dimitrov je odlično otpočeo meč i bez problema je dobio prvi set rezultatom 6:2. Nakon toga Viktor se budi i počinje da pruža igru koja je rezurtirala potpunim preokretom. Sada je Viktor zaigrao sjajno i dobio drugi set rezultatom 6:1. U trećem setu bila je prava drama i to u 10. gemu, kada smo pomislili da će rešiti meč u svoju korist. Međutim nije iskoristio šansu da potvrdi brejk, pa se igrao taj-brejk. Vodio je 3:1, ali ga je Dmitrov sustigao i Troicki je morao da spasava meč loptu. Na sreću ostao je prilično pribran i pred publikom, koja je pravila dodatni pritisak, uspeo je da trijumfuje i osvoji trofej.

BRAVO VIKTORE! ČESTITAMO!
POKAŽI ISTU IGRU NA AUSTRALIJAN OPENU!

SJAJNO!