Jelena Janković pobedila Polonu Hercog i prošla u drugo kolo Australijan opena

TENIS  
Jelena Janković pobedila Polonu Hercog i prošla u drugo kolo Australijan opena

SJAJNE VESTI OVOG JUTRA IZ AUSTRALIJE

Naša teniserka, Jelena Janković, je pobedila Slovenku Polonu Hercog (87. na WTA listi) rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:3 i tako se plasirala u drugo kolo Australijan opena. Jelena je imala sjajno izdanje u Melburnu i bila koncentrisanija, a tako pravila i manje grešaka. Za sat i 27 minuta, koliko je meč trajao, obe igračice su prikazale lavovsku bordu. Igralo se sa osnovne linije, i već na početku je bilo jasno da samo strpljiva igra može doneti prevagu u meču. Duge razmene udaraca prilično su umorile igračice, pa tako servis nije imao prednost. Meč je obilovao brejkovima, a bitno je napomenuti da je Slovenačka igračica bila agresivna međšutim takva igra ju je koštala meča. Napravila je Hercog više direktnih poena (20:11), ali je imala i 46 neiznuđenih greška, dok je „Džej Džej“ imala 25 sopstvenih. Vodila je Jelena Janković u drugom setu, imala tri meč lopte na servis Hercogove, međutim nije uspela tada.

Na kraju je ipak slavila i obezbedila prolaz dalje. U drugom kolu Australijan opena igraće protiv Laure Zigemund, koja je sa 2:0 (6:4 i 7:5) bila bolja od Kiki Bertens.

Na žalost, Bojana Jovanovski nije prošla u drugi krug jer je izgubila od Alize Kornet rezultatom 6:1 i 6:0. Bojani želimo bolju igru na sledećim turnirima.

Samo napred JECO!
BRAVO! SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Jelena Janković pobedila Polonu Hercog i prošla u drugo kolo Australijan opena"

  1. Pingback: Ana Ivanović sigurnom igrom do drugog kola Australijan opena | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login