Vaterpolisti Srbije u polufinalu sa Grčkom, posle ubedljive pobede nad Rusijom od 15:5

VATERPOLO  
Vaterpolisti Srbije u polufinalu sa Grčkom, posle ubedljive pobede nad Rusijom od 15:5

SJAJNE VESTI IZ KOMBANK ARENE

Ponovo je Beogradska Arena bila puna. Preko 11000 gledalaca ispratilo je večeras vaterpoliste Srbije u polufinale. „Delfini“ su pobedili Rusku vaterpolo reprezentacije rezultatom 15:5, po četvrtinama 3:2, 4:1, 4:2 i 4:0. Slično, kao u meču Srbije sa Francuzima, i u ovom je protivnik pružio otpor u prvoj četvrtini pa sve do sredine druge, a nakon toga Srbija je opet pokazala zbog čega će igrati polufinale. Tamo se sastaje sa ekipom Grčke, koja će sigurno biti mnogo jači protivnik od svih do sada.

#TOK UTAKMICE#

1. Četvrtina
Obzirom da su Rusi veoma dobri plivači Srbija nije imala velike šanse za osvojanje prve lopte. Kreiraju igrači Srbije zonu u odbrani, a Rusi dobro kombinuju i Adel Giniiatov postiže prvi gol za Ruse – 1:0. U odbrani Ruski igrači, po ugledu na igru Srbije, prave zonu, a Filipović šutira međutim ne uspeva postići gol. Događa se identična situacija i na drugoj strani, takođe promašaj. Napada Srbija i dobija igrača više, isključenje za ruskog kapitena Dmitriia. Prlainović ima priliku, ali pogađa spoljni deo mreže. Napadaju Ruski vaterpolisti i prave priliku za šut, ali Bane Mitrović je siguran, što je dobro za samopouzdanje. Potom prave faul u napadu pa se igra seli na drugu stranu, gde Mandića nepropisno zaustavljaju, pa je igrač više za Srbiju. Na žalost sa mesta kod stative nema realizacije – Ranđelović promašuje, golman siguran. Neprecizno dodavanje Rusa u napadu pa Srbija osvaja loptu. U napadu malo problema, ali „Delfini“ zadržavaju loptu koja dolazi do Andrije Prlainovića a on postiže gol 1:1. U odbrani pomoć spoljne linije našem beku i brzo oduzeta lopta Rusima. Novi napad, šut – i golman Rusije brani, odbija se lopta igračima Srbije, organizujemo napad i Andrija Prlainović preuzima odgovornost. Šutira sa velike udaljenosti postiže gol – 2:1 za Srbiju. Kakav početak golgetera Srbije. U odbrani domaćin odlično postavlja igrače i Rusi ne uspevaju prići. Takođe, Srbija u napadu greši pa Rusi napadaju i Lev postiže gol 2:2. U napadu Srbije kratke kombinacije za Dušana Mandića koji se izdiže iznad vode i preko blokade uspeva da postigne fenomenalan gol, i to pod prečku – 3:2 za Srbiju. Uspešno se Srbija odbranila, 54 sekunde pre kraja prve četvrtine i Dejan Savić uzima tajm aut. Postavljaju napad Delfini, ali Rusi su dobri u odbrani. Tajm aut za Rusiju, potom organizuju napad, šut sa distance ali Branislav Mitrovic je sjajan! Kraj prve četvrtine, Srbija vodi 3:2.

2. Četvrtina
Iskusni Živko Gocić stiže do prve lopte u ovoj deonici. Prave Eusi grešku u odbrani, posle faula nisu se pomerili sa mesta pa sudije isključuju Adela. Igrac više, pravi se pozicija i Prlainović postiže svoj 3. gol za 4:2. U napadu Rusa, Branislav Mitrović je skinuo loptu protivniku ali mala neopreznos i Kirill je neumoljiv, smanjuje na 3:4. Rusi su uspešni u odbrani, pa ponovo napadaju, ali je i Srbija uspešna u svojoj odbrani. Igrač više za Srbiju, prave dobar napad igrači domaćina, Filipović za Nikolu Jakšića i vođstvo Srbije od 5:3. Posle svog prvo gola Jakšić pravi prekršaj nad Ruskim centrom pa je igrač više za Ruse, ali dobrom odbranom Srbija prelazi u brz napad. Ubojiti tandem Prlainović-Filipović realizuju napad – novi gol za 6:3. Dobra postavka odbrane osigurava novi napad Srbije koja dobija igrača više. Sjajan napad za Mandica 7:3. Sava Ranđelović pravi prekršaj u odbrani i igrač više za Ruse, ali se Srbija odbranila. Novi posed lopte za „Delfine“, napadaju ali brzo gube napad. Sada rusi napadaju, ali Mandić koristi svoje dugačke ruke i uspeva da osvoji loptu. Na žalost, prave igrači Srbije prekršaj, pa su Rusi ponovo u napadu. Uspeli su da se izbore igrača vise pa trener Ruske reprezentacije traži tajm aut. Nekoliko nesigurnih napada i sa jedne i sa druge strane i odlazi se na predah. Rezultat na poluvremenu Srbija – Rusija 7:3.

3. Četvrtina
U ovoj deonici loptu osvajaju Rusi. Srbija postavlja jaku odbranu, ali Kholod sa velike udaljenosti postiže gol 7:4. Sledi par napada koji ne koriste ni Srbi ni Rusi. Novi napad za Srbiju još 10 sekundi do isteka, loptu dobija Duško Pijetlović na centru, i postiže novi gol za Srbiju – 8:4. Isključenje za Gocića, Rusi prave pozicije ali ne uspevaju šutirati, Srbija je postavila sjajnu odbranu. Nekako Rusi šutiraju, ali Branislav Mitrović ponovo siguran. Napad za Srbiju, ali je Nikiću skinuta lopra sa ruke pa rusi ponovo napadaju. Brzo plivanje Rusa, ali „Delfini“ su uspešno postavili odbrani. Prlainović se nije pomerio sa mesta napada pa dobija prvu ličnu grešku. Igrač više ali Rusi opet ne koriste napad. Filipović sjajan u odbrani, a Mitrović je pokrio bliži ugao i odbranio. Zonska odbrana Rusa, lopta za Nikića i „šrauba“, ali ne uspeva postići novi gol. U napadu Rusi prave faul, odgurivanje, pa napada Srbija. Snažni Filipović je bio brz, izgradio poziciju i lobuje golmana za 9:4. Ispada lopta Rusima u napadau pa Srbija organizuje novi napad. Jakšić za Nikića na 2 metra i Rusi prave faul. Peterac izvodi Mitrović koji postiže gol za +6. Za sada odlična igra Srbije i vođstvo od 10:4. U odbrani Srbija ponovo pravi zonsku odbranu ali Odintsov fintira i šutira spolja po dijagonali. Prolazi lopta kroz 2 bloka i lep šut za smanjenje prednosti na 5:10. Na drugoj strani majstorija i lob Miloša Ćuka za 11:5. Osvaja Srbija loptu u odbrani bez greške. Dejan Savić traži tajm aut. Iskusni igrač i trener će samo odmoriti igrače pred poslednji napad. Centar Srbije nije uspeo da dođe u posed lopte pa je napad za Ruse. Pokušava trener Rusa sa tajm autom da podeli savete kako da se organizuje napad kako bi ublažili prednost Srbije, pred poslednju četvrtinu. Pokušavaju Rusi, ali uspešna odbrana Branislava Mitrovića. Nema vremena da se izvede korner Rusa, pa se u poslednju četvrtinu ulazi rezultatom od 11:5 za Srbiju.

4. Četvrtina
Sjajni plivač Rusije Dmitrii stiže i do ove lopte. Pokušaj sa linije 2 metra Balakirev, ali preko gola. Golman Gojko Pijetlović je u igri. Srbija ne uspeva na liniji 2 metra jer sudije smatraju da nije faul (očigledna greška sudija), ali i na drugoj strani isti kriterijum (ponovo greška sudija). Srbija sada loše organizuje napad, ali u odrbani Prlainović osvaja loptu. Šut Srbije ali brani Ruski golman i lopta se odbija do centra bazena, pa ponovo igrači Srbije osvajaju loptu. Duško Pijetlović dobija duel i iznudio je isključenje Ruskog igrača. Mitrović šutira preko bloka ali Antonov brani. U odbrani dobra igra Srbije, pa osvaja loptu. Tandem Prlainović-Flipović ponovo na delu, ali ovaj put brani Antonov. Međutim, lopta se odbija Dusanu Mandiću, a on postiže gol za 12:5. Sava Ranđelović ponovo pravi faul u odbrani, i Rusija ima igrača više. Šutiraju spolja, ali Gojko Pijetlović je siguran. Srbija ide u mini kontru, ali pristižu Rusi. Organizuje se napad, međutim gol nije prinzat jer je bio faul. Rusi greše pa Srbija ponovo ima napad. Imaju „Delfini“ 6 na 5 i mat u dva poteza, Milan Aleksić za 13:5. Jaka odbrana sa dva beka, i brani se Srbija, ali u kontri Jaksić nije video loptu pa Rusi ponovo u napadu. Šut i promašaj. Napad Srbije, imaju domaćini igrača više. Tajm aut traži Dejan Savić i daje savete za postavljanje napada. Brilijantno organizovan napad za Slobodana Nikića na dva metra. On je okrenut leđima golmanu Antonovu, primop loptu, izvodi polu okret i snažno zakucava za novi gol 14:5. Bravo! Srbija ima sjajnu odbranu, publika se budi svi slave prolazak u poludfinale. Preko 11.000 navijača je na nogama skandira se „Srbija, Srbija, Srbija …“.
Još jedan napad za Srbiju. Mitrović dodaje loptu, sa malo felša, za Nikića i on postize gol za 15:5. Kraj utakmice, Srbija – Rusija 15:5.

Fenomenalna igra reprezentcije Srbije! Bravo!

Sudije na meču:
Alessandro SEVERO (Italija) i Matan SCHWARTZ (Izrael)

Učinak igrača:

Srbija
– Branislav Mitrović 7 od 12 odbrana
– Gojko Pijetlović 2 od 2 odbrane
– Dušan Mandić 3/3
– Andrija Prlainović 3/6
– Slobodan Nikić 2/3
– Filip Filipović 2/4
– Nikola Jakšić 1/1
– Duško Pijetlović 1/1
– Milan Aleksić 1/2
– Miloš Ćuk 1/3
– Stefan Mitrović 1/3
– Sava Ranđelović 0/1
– Živko Gocić –

Rusija
– Anton Antonov 6 od 13 odbrana
– Kirill Korneev 2 od 10 odbrana
– Kirill Nikolaenko 1/1
– Lev Magomaev 1/3
– Dmitrii Kholod 1/3
– Adel Giniiatov 1/3
– Artem Odintsov 1/5
– Igor Bychkov 0/1
– Daniil Merkulov 0/1
– Alexey Bugaychuk 0/2
– Andrey Balakirev 0/3
– Mikhail Krasnov –
– Sergey Lisunov –

Vaterpolisti Srbije će u polufinalu igrati sa Grčkom koja je bila bolja od Španije u veoma tvrdom meču. Krajnji rezultat bio je 6:2 a po četvrtinama 2:0, 1:1, 2:1 i 1:0.

BRAVO I SREĆNO „DELFINI“!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login