Ana Ivanović sigurnom igrom do drugog kola Australijan opena

TENIS  
Ana Ivanović sigurnom igrom do drugog kola Australijan opena

SJAJNE VESTI IZ AUSTRALIJE

Ana Ivanović je pobedom nad Tami Paterson obezbedila drugo kolo Australijan opena. Tami Paterson (trenutno 459. teniserku sveta) nije uspela da pruži veći otpor nekadašnoj broj 1, iako je igrala pred svojom publikom. Za sat i 15 minuta igre Ana je trijumfovala rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:3. Inače, Ana je 20. nosilac na ovom turniru.
Igra obe takmičarke nije bila previše interesantna, ali je Ana, kao iskusna teniserka, bila u povoljnijoj poziciji jer nije dozvolila protivnici da napravi brejk loptu. Zabrinjavajuće je što je prvi servis i dalje slab, samo 53% ubačenih lopti na prvi servis. Ali, Ana je na vreme napravila brejkove i rutinski sačuvala prednost do kraja.
Ovo je odličan povratak na scenu, jer je prethodno eliminisana na startu turnira u Oklendu i Sidneju. Ovo je prva pobeda naše teniserke u 2016. godini.

U narednom meču Ana će se sastati sa 113. igračicom sveta Anastasija Sevastova iz Letonije, koja je dobila meč protiv Jarmile Volfe (predaja kod rezultata 6:0, 4:2). Ana je imala priliku da igra sa Sevastova u Indijan Velsu 2010. godine kada je poražena u za sada jedinom njihovom susretu.

Jelena Janković se u noći između ponedeljka i utorka takođe rutinski plasirala u drugo kolo, a Bojana Jovanovski (dva meseca nije trenirala zbog povrede) nije uspela proći dalje jer je izgubila od Francuskinje Alize Korne. U ponedeljak, Aleksandra Krunić je očekivano poražena od Kanađanke Bušar.

Ana i Jelena srećno!
Ostalim igračicama želimo bolju igru na narednim turnirima.

SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login