Uspeh srpskih lekara: Ugrađen prvi implantabilni monitor srčane funkcije

HUMANOST, MEDICINA  
Uspeh srpskih lekara: Ugrađen prvi implantabilni monitor srčane funkcije

SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE

Zahvaljujući angažovanju i zalaganju direktora Pejsmejker centra Kliničkog centra Srbije prof. dr Gorana Milašinovića, direktora Velej bolnice u Nju Džersiju prof. dr Sanita Mitala (Suneet Mittal), kao i predstavnika Medtronika (proizvođač monitora), na Klinici za kardiologiju Vojno medicinske akademije je uspešno izvedena ugradnja prvog implantabilnog monitora srčane funkcije „REVEAL LINQ“. Intervencija je urađena na pripadniku Vojske Srbije krajem prošle godine koji se dobro oseća, a ceo postupak se prati i za sada daje dobre rezultate.
Zahvaljujući ovom implantabilnom monitoru moći će da se snima i prati srčani rad pacijenta do tri godine, a koji je od velikog značaja za pacijente sa povremenim sinkopalnim stanjima, krizama svesti, kod kojih klasičan Holter monitoring srčanog ritma nije bio u mogućnosti da prepozna aktuelne poremećaje u ritmu i sprovođenju. Na ovaj način je moguće uspostaviti pouzdanu dijagnozu kardijalnih sinkopa čime se postiže adekvatna kontrola i lečenja takvih pacijenata.
Uz dalje stručno i tehničko usavršavanje Klinika za kardiologiju Vojno medicinske akademije ima za cilj da postane referentni centar Jugoistočne Evrope za dijagnozu i praćenje kardijalnih sinkopa.

Eto još jedne sjajne vesti o domaćim eminentnim stručnjacima u oblasti kardiologije i sjajne vesti za pacijente u našoj zemlji. Srećno!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login