Viktor Troicki prošao u drugo kolo Australijan opena

TENIS  
Viktor Troicki prošao u drugo kolo Australijan opena

SJAJNE VESTI IZ AUSTRALIJE

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Španca Danijela Munjosa sa 3:2, po setovima 4:6, 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:2 i tako prošao u drugog kolo Australijan Opena. Ovo je bio meč velikih preokreta. Vodio je Danijel sa 2:0 posle skoro sat i po vremena provedenih na terenu. Kod Viktora su se lampice za uzbunu upalile tek u trećem setu, kada je krenuo da igra kao u najboljim danima. Meč je trajao neverovatnih tri sata i nešto malo manje od 30 minuta, a igrači su dali svoj maksimum i pružili publici igru za uživanje.
Viktor nije imao predaha pred prvi gren slem u ovoj sezoni, jer je pre nekoliko dana osvojio turnir u Sidneju, pa mu je trebalo malo vremena kako bi se uigrao i dobro ušao u meč.

Već u trećem gemu Španac Danijel Munjos je uzeo prvi brejk Viktoru i do kraja sigurno realizovao prvi set. Ponovljena je skoro identična igra i u drugom setu pa je posle 80 minuta na semaforu pisalo 2:0 za protivnika. Imao je Viktor brejk šanse ali nije ih iskoristio, pa je šansu potražio u trećem setu. Zaigrao je naš teniser sjajno i sa dva brejka poveo sa 4:0. Dozvolio je svom protivniku samo jedan gem tako da je ovaj set završen sa 6:1.
Četvrti set bio je jako uzbudljiv i neizvestan. Trenutak kada je Španac imao dve meč lopte, bio je prelomni tenutak meča. Viktor je spasao obe meč lopte i na kraju u taj-brejku bio bolji pa je izjednačio na 2:2. Kao kruna njegovog truda bio je peti set, kada je pokazao da je odličan teniser. Imao je 3 meč lopte, dve nije iskoristio, ali treća je bila srećna i konačan rezultat petog seta je bio 6:2.

U drugom kolu Australijan opena Viktor Troicki će se sastati sa Amerikancem Timom Smičekom.

BRAVO VIKTORE I SREĆNO U NAREDOM DUELU!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login