Novak, uz mnogo poteškoća, savladao Žil Simona i prošao u četvrtfinale Australijan opena

TENIS  
Novak, uz mnogo poteškoća, savladao Žil Simona i prošao u četvrtfinale Australijan opena

SJAJNE VESTI IZ MELBURNA

Turnir na kontinentu kengura i koala polako se bliži kraju. Ostalo je još 3 kola do kraja, a mečevi su sve bolji i neizvesniji. Danas je naš teniser Novak Đoković igrao na „Rod Lejver areni“ i u jednom od svojih najlošijih mečeva ipak pobedio Žil Simona rezultatom 3:2, a po setovima je bilo 6:3, 6:7 (1-7), 6:4, 4:6 i 6:3. Preko 4 i po sata tenisa na ovom terenu, 100 neiznuđenih grešaka našeg tenisera uz brejk šanse 6 od 25 obeležile su ovaj meč.

Novak je dobro počeo meč, ali je već posle vođstva od 3:1 stigao odgovor Simona i već tada je bilo jasno da će meč biti neizvestan. Velika snaga Žil Simona i volja da pobedi Novaka Đokovića nije ga napuštala do kraja. Tek u 5 setu Francuz je popustio pa je to Novak iskoristio i poveo sa 5:1 – tada su navijači odahnuli. Međutim osvojeni brejk Simona za 5:2 poljuljalo je sigurnost navijača pa su sa tribina opet počeli da navijaju. Međutim „Svetsi broj 1“ se pribrao i sa vrhunskim servisom u zadnjem gemu rešio meč u svoju korist.
Nole je više puta tokom meča aplaudirao Simonu na izvrsnim udarcima, a njegova naklonost ovom teniseru pokazana je i na kraju meča kada ga je srdačno zagrlio i čestitao mu na izvanrednoj igri.

Žil Simon, ne samo da je dobar teniser, on je veoma duhovit momak. Pre par dana pitali su ga šta misli o sumnjama da je Novak Đoković namestio meč protiv Fabrisa Santoroa 2007. godine. Simon je bio „mrtav ozbiljan“:

„Da. Tačno je, svi moramo namerno da gubimo mečeve od Novaka Đokovića! On je ništa, mi svi glumimo i puštamo ga da pobeđuje!“

Pogledajte detalje iz meča:

Nole se plasirao u 27. uzastopno Gren slem četvrtfinale i tamo će se sastati sa Kejom Nišikorijem koji je veoma lako pobedio Žo-Vilfreda Congu sa 3:0.

Na žalost, preostali „borci“ iz Srbije nisu uspeli da prođu u naredno kolo. Viktor Troicki nije mogao da pobedi raspoloženog Miloša Raonića, koji je meč rešio u tri seta 6:2, 6:3 i 6:4. Ni Ana Ivanović nije bila bolje sreće jer je izgubila od Medison Kis sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4 i 6:4.

Ani i Viktoru želimo da na sledećim turnirima ostvare još bolje plasmane, a Novaku mnogo sreće i dobre ire u meču sa Kejom Nišikorijem.

Meč Novaka i Nišikorija planiran za oko 9:15 sati u utorak 26. januara 2016. godine.

NAPRED NOLE! SREĆNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login