Otvoren javni poziv za stipendiranje talentovanih srednjoškolaca i studenata iz Niša

OBRAZOVANJE  
Otvoren javni poziv za stipendiranje talentovanih srednjoškolaca i studenata iz Niša

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Do 10. februara ove godine svi učenici i studenti koji imaju prebivalište na teritoriji Niša od najmanje dve godine, mogu da konkurišu za stipendije. Pored ovog, osnovnog, uslova svi zainteresovani učenici mogu dobiti ovu stipendiju ukoliko imaju maju visok prosek u školi, odnosno na studijama. Sredstva za stipendije obezbeđuju se iz budžetu Grada Niša za 2016. godinu i namenjena su za podsticaj razvoja talentovanih učenika srednjih škola i studenata koji postižu zapažene rezultate u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta. Da bi dobili stipendiju potrebno je dostaviti neophodnu identifikacionu dokumentaciju, a pored toga neophodnio je da ispunjavaju i uslove:

a) za učenike srednjih škola
– da uče u školama čiji je osnivač Republika Srbija;
– moraju da imaju prosek tokom školovanja najmanje 4.50;
– da ne primaju druge kredite i stipendije;
– da nisu u radnom odnosu;
– da su najmanje dva puta u poslednje tri godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmčenjima koje se nalaze u Kalendaru Ministarstva prosvete.

b) za redovne studente do 26 godina (pored gore pomenutih uslova):
– da su na budžetu;
– ne smeju da primaju druge stipendije i kredite;
– neohodan je prosek iznad 9.

Stipendije će tokom 12 meseci isplaćivati Grad Niš, a sve detaljnije informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu grada ili direktno na linku za JAVNI POZIV.

Što se tiče visine mesečne stipendije, nju određuje komisija u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu Grada koja su planirana za ove namene. Sve informacije o odluci koji će učenici i studenti dobiti ovu stipendiju biće objavljena na oglasnoj tabli Uprave za obrazovanje, zvaničnom sajtu Grada, kao i na oglasnoj tabli Skupštine.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login